آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوفته آبغوره

IMG_9021re.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده سازی 160 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

لپه خیساندن یک سوم پیمانه (50گرم)
برنج خیساندن یک دوم پیمانه
رب گوجه فرنگی یک چهارم پیمانه (60گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
گرد غوره یک دوم قاشق چای خوری
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 400 گرم
پیازداغ یک دوم پیمانه
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
سبزی (پاک و خرد شده) 150گرم
تخم مرغ 2 عدد
آبغوره یک دوم پیمانه (125میلی لیتر)
آلو خیساندن 100 گرم

طرز تهیه

1.لپه خیس شده را به همراه دو پیمانه آب در قابلمه ای ریخته تا به مدت دو ساعت بپزد، سپس آبکش کنید؛
2.در قابلمه ای دیگر، مقداری آب ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و آن را به مدت 8 تا 10 دقیقه داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا نیم پز شود، سپس آبکش کنید؛
3.در تابه ای، رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا خوشرنگ شود، سپس فلفل و گرد غوره را به آن افزوده و تفت دهید؛
4.گـوشتِ چرخ کرده، پیازداغ، نیمی از زردچـوبه، مقداری نمک و فلفل را در ظرفی ریخته و کاملاً ورز دهیـد؛
5.سپس برنج نیم پزشده، سبزی و لپه پخته شده را به همراه تخم مرغ به آن افزوده، ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند؛
6.کفِ دست را با مقداری روغن مایع چرب کرده، از مایه به اندازه یک نارنگی برداشته و کفِ دست پهن کنید؛
7.بقیه پیازداغ را به همراه هشت پیمانه آب، آبغوره و مقداری نمک به رب گوجه فرنگی افزوده، حرارت را زیاد کنید تا بجوشد؛
8.سپس داخل آن ها آلوی خیس و آبکش شده قرار دهید و به شکل دایره فرم دهید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کنید؛
9.یکی یکی و به آرامی در آبِ کوفته در حال جوش بیاندازید. پس از 10 دقیقه، حرارت را ملایم کرده و درِ قابلمه را بگذارید (توجه داشته باشید هنگام پخت، آب باید روی کوفته ها را بگیرد تا کاملاً مغز پخت شوند)؛
10.در اواخر پختِ کوفته، بقیه زردچـوبه و کمی فلفل را در تابه ای حاوی روغن تفت داده و به همراه آبِ آلو به قابلمه حاوی کوفته اضافه کنید. (دقت کنید که هنگام پختِ کوفته، آبِ آن کاملاً تبخیر نشود و پس از پخت، حدود دو پیمانه از آبِ آن باقی بماند). پس از پخت، کوفته آبغوره را به همراه آبِ آن در ظرفی مناسب بریزید و سرو کنید.

نکته

سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز و شبت جمعاً 120 گرم و مرزه، ترخون و نعناع، جمعاً 30 گرم است.

فکر بکر

می توانید به موادِ داخل کوفته، کشمش شسته و آبکش شده، آلبالوی بدون هسته و انواع مغز (مغز بادام، پسته، بادام هندی و...) نیز اضافه کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید