آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوفته با سس انار (اراک)

کوفته یکی از غذاهای سنتی ایران است که از آشپزخانه بانوان اصیل ایران زمین برآمده و امروزه به لحاظ ارزش تغذیه ای، جزو غذاهای کامل محسوب می شود. هر چند در زمان های قدیم به عنوان پیش غذا از آن استفاده می شد!

DSC_5740.jpg
4 تعداد نفرات

مواد لازم

بلغور یک چهارم پیمانه (24 گرم)
گوشت گوساله (چرخ کرده) 400 گرم
سبزی (خرد کرده) 200 گرم
بادام زمینی (کوبیده شده) 150 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
تخم مرغ 1 عدد (55 الی 60 گرم)
پیازداغ یک چهارم پیمانه (12 گرم)
آرد سفید یا ذرت 2 قاشق سوپخوری (18 گرم)
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
پیاز (خرد شده) 1 عدد (140 گرم)
آب 5 پیمانه (800 میلی لیتر)
آب انار 2 پیمانه (320 میلی لیتر)
رب انار (کمی غلیظ و شیرین) نیم پیمانه (80 میلی لیتر)
انار 1 عدد (برای تزئین)

طرز تهیه

1. بلغور را از 12 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده، سپس در آبکش بریزید و به همراه گوشت، سبزی، بادام زمینی، زردچوبه، تخم مرغ، پیازداغ و نیمی از آرد، نمک و فلفل خوب مخلوط کرده، ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند.
2. مقداری روغن را در قابلمه مناسبی داغ کنید. کف دست را با روغن چرب کرده از مایه کوفته به اندازة دلخواه برداشته و گرد کنید، تمام مایه را به همین صورت آماده کنید و در روغن تفت دهید.
3. مایه ها را از روغن در آورده و در همان روغن پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
4. بقیه آرد را اضافه کنید، تفت داده تا بوی خامی آن گرفته و تغییر رنگ دهد.
5. آب، آب انار، نمک و فلفـل را بیفزائید، روی حرارت بماند تا به جوش آید. کوفته ها را به آب در حال جوش اضافه کنید، پس از 10 دقیقه حرارت را ملایم کرده، در ظرف را ببندید تا بپزند. 6. در اواخر پخت رب انار را بیفزائید. دقت کنید در هنگام پخت، آب کوفته کاملاً تبخیر نشود و حدود سه پیمانه به صورت سس برای کوفته باقی بماند.
7. ظرف دلخواه ریخته و با دانه‌های انار تزئین کنید. 

نکته

سبزی شامل شبت، مرزه، تره و پیازچه است.


نظر خود را بنویسید

مینا اشتری زاده [ ۰۳ دى ۱۳۹۵ ]
پاسخ
خیلی خوشمزه و عالی بود،حرف نداشت
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید