آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه سیب

دلمه سیب.jpg
4 تعداد نفرات 30 دقیقه آماده سازی 90 دقیقه پخت

مواد لازم

سیب درشت 4 عدد
آب لیموترش یک چهارم پیمانه (60 میلی لیتر)
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
خلال بادام نیم پیمانه (45 گرم)
گردو (خردشده) نیم پیمانه (55 گرم)
آلو بخارا 8 عدد
پیازداغ 2 قاشق سوپ خوری
کشمش نیم پیمانه (55 گرم)
قیسی (خرد شده) 4 عدد
دارچین (پودرشده) 1 قاشق سوپ خوری
جوزهندی (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
سرکه یک چهارم پیمانه (60 میلی لیتر)
شیره انگور نیم پیمانه (125 میلی لیتر)
زعفران (ساییده و حل­ شده در آب) 2 قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
کره نیم پیمانه (80 گرم)
لواشک آلو 75 گرم

طرز تهیه

1. قسمت سرِ سیب ها را یک برش گِرد بدهید و داخل آن ها را خالی کنید (قسمتِ سَر و خرده های داخل سیب را نگهدارید)؛
2.در قابلمه ای مناسب، مقداری آب ریخته و بر روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، آب­ لیموترش را به آن بیفزایید. خرده های سیب و سیب درسته را به آب در حال جوش اضافه کنید و پس از چنـد دقیقـه آبکش کنید و بگذارید آبِ آن کاملاً گرفته شود؛
3.خرده های سیب را در تابه ای حاوی مقداری روغن تفت دهید، سپس خلال بادام خیس و آبکش شده و گردوی خیس و آبکش  شده را به خرده های سیب اضافه کرده، مجدداً تفت دهید و از روی حرارت بردارید؛
4.آلوی خیس شده را آبکش کنید (آبِ آلو را در ظرفی نگهدارید) و به همراه پیازداغ در تابه ای حاوی روغن، تفت دهید تا آبِ آن تبخیر شود، سپس کشمش خیس و آبکش شده و قیسی خیس و آبکش شده را به همراه نیمی از دارچین و نیمی از جوزهندی به تابه بیفزایید و پس از کمی تفت دادن، آبِ آلو، نیمی از سرکه، نیمی از شیره انگور، نیمی از زعفران، مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و هم بزنید، سپس آن را به مخلوط خرده های سیب اضافه کرده و تمام مواد را کاملاًً با یکدیگر مخلوط کنید؛
5.داخل سیب ها را از مواد بالا پُر کنید و درِ سیب ها را روی آن ها قرار دهید؛
6.کره را در قابلمه ای مناسب ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. بقیه دارچین، بقیه جوزهندی، بقیه شیره انگور و بقیه زعفران را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس دو پیمانه آب به آن افزوده، دلمه ها را داخل آن بچینید و حرارت را زیاد کنید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا به مدت یک ساعت و 30 دقیقه بپزد؛
7.در 30 دقیقه آخرِ پخت، لواشک خیس و آبکش شده را به همراه بقیه سرکه به آن اضافه کنید و  بگذارید دلمه ها کاملاً پخته شوند، سپس در ظرف مورد نظر قرار دهید، کمی از مخلوط شیره انگور روی آن بریزید و سرو کنید.

نکته

اگر آبِ دلمه تبخیر شد و دلمه هنوز نپخته بود، می توانید به آن کمی آب بیفزایید.


نظر خود را بنویسید

فایزه کارپیشه [ ۱۸ دى ۱۳۹۳ ]
پاسخ
به نظرم بایدخوش مزه باشه
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید