خورش قیمه نذری
یکی از مشخصه های خورش ها، طعم و مزه ی مطبوع آنهاست. گوشت قیمه معمولاً از راسته یا مغز ران گوسفند یا گوساله تهیه میشود. در گذشته گوشت قیمه را بسیار ریز خرد میکردند، به طوری که از عدس قرمز (دالعدس) کوچکتر بود که به آن قیمه سرموری میگفتند. امروز گوشت قیمه را به صورت چهارگوش کوچک در میآورند.

4
تعداد نفرات
مواد لازم
پیازداغ
(سرخشده)
نیم پیمانه ( 42 گرم)
روغن مایع
(مخصوص سرخ کردن)
به مقدار لازم
مغزران گوسفند یا گوساله
(ریز خرد شده)
700 گرم
زردچوبه
1 قاشق چایخوری (3 گرم)
لپه
خیساندن
1 پیمانه (150 گرم)
لیموعمانی
6 عدد ( 30 گرم)
رب گوجهفرنگی
یک چهارم پیمانه (60 گرم)
فلفل سیاه
(پودرشده)
به مقدار لازم
نمک
به مقدار لازم
زنجبیل
نیم قاشق چایخوری
زعفران
(ساییده و حل شده در آبجوش)
1قاشق سوپخوری (14 میلیلیتر)
سیبزمینی
(خلالی خردشده)
2 عدد (330 گرم)
طرز تهیه
1.گوشت را در کمی روغن مایع تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. لپه را بیفزایید و تفت دهید در آخر زردچوبه و پیازداغ را اضافه کنید.
2.پنج پیمانه آب به مواد بالا بیفزایید و حرارت را زیاد کنید زمانی که به جوش آمد حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید و به مدت سه ساعت بپزید.
3.لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ کرده و ده دقیقه در آب جوش بجوشانید. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید به مدت نیم ساعت در همان آب داغ باقی بماند. در 45 دقیقه آخر پخت لیموعمانی را از آب بیرون آورده و به خورش اضافه کنید.
4.رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس کمی فلفل و زنجبیل را به آن اضافه و در نیم ساعت آخر پخت خورش به همراه زعفران و نمک به آن اضافه و بگذارید جا بیفتد.
5.سیب زمینیها را در روغن سرخ کنید و زمانی که خورش را در بشقاب میکشید با سیبزمینی آن را تزیین و سرو کنید.
2.پنج پیمانه آب به مواد بالا بیفزایید و حرارت را زیاد کنید زمانی که به جوش آمد حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید و به مدت سه ساعت بپزید.
3.لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ کرده و ده دقیقه در آب جوش بجوشانید. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید به مدت نیم ساعت در همان آب داغ باقی بماند. در 45 دقیقه آخر پخت لیموعمانی را از آب بیرون آورده و به خورش اضافه کنید.
4.رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس کمی فلفل و زنجبیل را به آن اضافه و در نیم ساعت آخر پخت خورش به همراه زعفران و نمک به آن اضافه و بگذارید جا بیفتد.
5.سیب زمینیها را در روغن سرخ کنید و زمانی که خورش را در بشقاب میکشید با سیبزمینی آن را تزیین و سرو کنید.
نکته
1. لپه را از 24 ساعت قبل با مقداری آب خیس کرده و در این مدت دوبار آب آن را عوض کنید و هنگام مصرف در آبکش بریزید.
2. زمانی که لپه را در کمی روغن تفت میدهید مدت زمان پخت آن سه ساعت می شود ولی اگر تفت ندهید یک ساعت برای پخت آن کافی است.
لطفاً میکنید بفرمایید گوشت ولپه براى تعداد ٥٠ نفر براى نذرى چقدر باید باشه
بى نهایت سپاسگزارم
یه نکته : من در قیمه نذری که خودم درست میکنم در آخر طبخ دارچین ،پودر گل سرخ،فلفل سیاه و زعفران اضافه میکنم عطر و طعم خوبی پیدا میکنه دستور شمارو هم امتحان میکنم تشکر بانوجان