آشپزی بدون عشق معنا ندارد

قیمه

قیمه1.jpg
4 تعداد نفرات 10 دقیقه زمان آماده سازی 3 ساعت زمان پخت

مواد لازم

لپه دوسوم پیمانه (100گرم)
لیموعمانی 5عدد (25گرم)
پیاز متوسط (نگینی خردشده) 2عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
مغز ران گوسفند یا گوساله (قیمه ای خردشده) 500 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
زعفران (ساییده و حل شده در آب) 2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی یک چهارم پیمانه(60گرم)
قرص گوشت 1 عدد
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
زنجبیل (پودرشده) نصف قاشق چای خوری
ادویه خورشی 1 قاشق چای خوری
ادویه گرم ماسالا 1 قاشق چای خوری
سیب زمینی متوسط (نازک خلالی شده) 2 عدد

طرز تهیه

1.لپه را از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید؛
2.با چنگال چندین سوراخ روی لیموعمانی ایجاد کرده، به همراه دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا 15دقیقه بجوشد. پس از آن از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب بماند. سپس هنگام مصرف، از آب خارج کنید؛
3.در تابه ای حاوی روغن داغ و روی حرارت متوسط پیاز را تفت داده تا نرم و شفاف شود؛
4.گوشت را به پیاز افزوده و حرارت را زیاد کرده و تفت دهید تا آب آن کشیده شود؛
5.لپه را به گوشت اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، زردچوبه را بیفزایید و تفت دهید؛
6.شش پیمانه آب به مواد بالا افزوده، حرارت را زیاد کنید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و زعفران را افزوده و درِ ظرف را بگذارید؛
7.در نیم ساعت آخر پخت، لیموعمانی را به خورش بیفزایید و بگذارید خورش پخته شود؛
8. بلافاصله پس از اضافه کردن لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی را در تابه ای دیگر و حاوی روغن داغ به روی حرارت متوسط تفت دهید تا خوش رنگ شود. سپس به همراه فلفل، زنجبیل، ادویه گرم ماسالا و ادویه خورشی به خورش اضافه کنید؛
9.سیب زمینی ها را نمک زده، در روغن فراوان سرخ کنید. سپس در صافی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود؛
10.زمانی که خورش جا افتـاد، در ظـرف مورد نظر ریخته، روی آن سیب زمینی بریزید.

نکته

با توجه به این که قرص گوشت استفاده می شود، ابتدا خورش مزه شود در صورت کم نمک بودن، مقداری نمک به آن اضافه کنید.
می توانید برای تزیین خورش قیمه از مقداری خلال پسته نیز استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

شیما آقاجانى [ ۲۵ شهريور ۱۳۹۶ ]
پاسخ
با سلام وعرض ادب
لطف میکنین مقدار مواد قیمه براى نذرى وتعداد نفرات زیاد ا را بفرمایید
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۳ آبان ۱۳۹۶ ]
وب‌سایت پاسخ
لپه برای هر نفر 25-30 گرم و گوشت هم حدودا 60-65گرم
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۳ آبان ۱۳۹۶ ]
وب‌سایت پاسخ
لپه برای هر نفر 25-30 گرم و گوشت هم حدودا 60-65گرم
ملیحه [ ۲۴ مهر ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام،ببخشید کل زمان پخت چقدره؟چراگوشتها مزه خون می دهن؟
pegah jalali [ ۲۲ آذر ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
سه ساعت
ladanamiri [ ۲۲ شهريور ۱۳۹۵ ]
پاسخ
ببخشید دستورات غذای این سایت ت دستورات خود خانم مینایی هستند؟
pegah jalali [ ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
بله دوست عزیز
میترا احمدی [ ۱۳ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام خانم مینایی میخواستم بپرسم اگه لپه وگوشت با هم بپزند لپه که زودتر از گوشت میپزه وا نمیره
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۰ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام دوست خوبم
خیر عزیزم
اعظم فراهانی [ ۲۲ مهر ۱۳۹۴ ]
پاسخ
عالی ممنون
شهرزاد [ ۰۵ آذر ۱۳۹۳ ]
پاسخ
عااااااااااااااااااااالی توضیحدادیدسپاس
زری عاشوری [ ۰۷ آبان ۱۳۹۳ ]
پاسخ
ممنون از توضیحتون
زری [ ۰۷ آبان ۱۳۹۳ ]
پاسخ
ممنون
نادره اذرفخرایی [ ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ]
پاسخ
خیلی خوشمزه شد
رویا کسمایی [ ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ ]
پاسخ
بسیار هم عالی است
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید