آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه برگ مو با چاشنی چغاله‌بادام

این غذا می تواند برای گیاهخواران بسیار مناسب باشد چرا که حاوی برگ مو بوده که سرشار از آنتی اکسیدان است و نیز دارای سویا می باشد. سویا یک منبع پروتئین گیاهی بوده که فیبر و ترکیبات ایزوفلاونی بالایی دارد و به دلیل بافت خاصی که دارد می توان به راحتی آنرا مزه دار نموده و از خوردنش لذت ببرید.

3573360.JPG
4 تعداد نفرات 30 دقیقه آماده سازی 200 دقیقه پخت

مواد لازم

لپه خیساندن 50 گرم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
سویا (پروتئین گیاهی) خیساندن 150 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
برنج خیساندن 1 پیمانه
سبزی دلمه (خردشده) 100 گرم
ادویه پلویی (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
زعفران (ساییده شده و حل شده) 2 قاشق سوپ خوری
چغاله بادام 300 گرم
برگ مو 200 گرم
روغن زیتون 2 قاشق سوپ خوری
آب لیموترش 2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه

1. لپه خیس و آبکش شده را در قابلمه ای حاوی مقداری آب، به مدت 50 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شود، سپس آن را آبکش کنید؛
2. پیاز را در تابه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس سویای خیس و آبکش شده، زردچوبه، نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید؛
3. آبِ روی برنج خیس‏شده را خالی کنید و آن را به مدت 10 تا 14 دقیقه داخل ‏قابلمه آبِ جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید و به همراه سبزی، لپه، ادویه پلویی و زعفران به تابه اضافه کرده و هم بزنید، سپس آن را از روی حرارت بردارید؛
4. چغاله بادام ها را در قابلمه ای حاوی یک پیمانه آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش آید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت و 03 دقیقه بپزند و کاملاً نرم شوند؛
5. برگ های مو را در قابلمه ای حاوی مقداری آبِ جوش، روغن زیتون و نمک بریزید تا نرم شوند، سپس آن ها را آبکش کنید؛
6. یک قاشق سوپ خوری از مایه دلمه را روی یک برگ مو ریخته و آن را رول کنید. تمام دلمه ها را به همین ترتیب بپیچید؛
7. در قابلمه ای مقداری روغن ریخته، کفِ آن را با چند عدد برگ مو پوشانده و دلمه های پیچیده شده را روی آن قرار دهید، به صورتی که درزِ دلمه ها به سمت پایین باشد. یک ردیف را چیده و ردیف دوم را عمود بر ردیف اول بچینید. نیم پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید، سپس بشقاب سنگینی روی دلمه ها قرار دهید تا مانعِ بازشدنِ آن ها شود و بگذارید دلمه ها روی حرارت ملایم بپزند؛
8. در اواخر پختِ دلمه ها، چغاله بادام های نرم شده و آب لیموترش را روی آن ها بریزید. پس از پخت، بگذارید دلمه ها کمی سرد شوند، سپس آن ها را از قابلمه خارج کرده، در ظرف موردنظر بچینید و سرو کنید.

نکته

1. سبزی دلمه شامل تره و جعفری (جمعاً 50 گرم)، شبت و گشنیز (جمعاً 30 گرم) و ترخون (20 گرم) است.
2.ادویه پلویی شامل زیره سبز و سیاه (از هر کدام 20 گرم)، دارچین، تخم گشنیز و جوزهندی (از هر کدام 10 گرم) و میخک (5 گرم) است که به صورت پودرشده با یکدیگر مخلوط شده اند.
3. درصورتِ کوچک بودنِ برگ های مو، می توانید دو عدد برگ مو را روی هم قرار داده و مایه دلمه را داخل آن بریزید.

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به چغاله بادام، می توانید از گوجه سبز استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید