آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خوراک گوشت و نخود

قرارگرفتن غلات، پس از آب در قاعده هرم غذایی سالمندان، نشان دهنده اهمیت ویژه آن در تأمین انرژی موردنیاز بدن است، همچنین مصرف حبوبات و گوشت به دلیل داشتن پروتئین فراوان، بسیار ضروری است. خوراک گوشت و نخود با داشتن کوس کوس - که از خانواده غلات به شمار می آید - و گوشت و نخود، غذای بسیار مناسبی برای سالمندان عزیز است تا علاوه بر رفع نیاز بدن شان به ویتامین ها و پروتئین، از طعم متفاوت آن نیز لذت ببرند.

salmand.JPG
4 تعداد نفرات 10 دقیقه آماده سازی 15 دقیقه استراحت 210 دقیقه پخت

مواد لازم

نخود 200 گرم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
روغن زیتون (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
سیر (کوبیده شده) 1 حبه
گوشتِ گوسفند یا گوساله (خردشده) 400 گرم
پاپریکا (پودرشده) نیم قاشق چای خوری
استاک سبزیجات 900 میلی لیتر
چوب دارچین 1 تکه
فلفل دلمه ای سبز (بدون دانه و مکعبی خردشده) 1 عدد
کوس کوس 200 گرم
دانه کاج (تُست شده) 15 گرم
جعفری (پاک و خردشده) 15 گرم

طرز تهیه

1. نخود خیس و آبکش شده را در قابلمه ای حاوی مقداری آبِ جوش، روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت سه ساعت بپزد. در اواخر پخت، مقداری نمک به آن افزوده و آبکش کنید؛
2. پیاز را در قابلمه ای حاوی روغن زیتون، تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سیر را به همراه گوشت به قابلمه افزوده و تفت دهید تا آبِ گوشت کاملاً کشیده شود، سپس پاپریکا و فلفل را به آن اضافه کرده و هم بزنید؛
3. 600 میلی لیتر از استاک سبزیجات را به همراه چوب دارچین به قابلمه افزوده و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا گوشت به مدت سه ساعت و 30 دقیقه بپزد؛
4. در 30 دقیقه آخرِ پخت گوشت، نخود پخته و آبکش شده و فلفل دلمه ای را به آن افزوده و بگذارید خوراک بپزد و کاملاً جابیفتد؛
5. در این فاصله، کوس کوس را در ظرفی حاوی بقیه استاک سبزیجاتِ داغ ریخته و بگذارید به مدت 15 دقیقه در دمای محیط بماند تا شکفته شود. پس از این مدت، مقداری نمک و فلفل به آن افزوده و هم بزنید. پس از جاافتادنِ خوراک، چوب دارچین را از قابلمه خارج کرده و خوراک را در ظرف موردنظر بریزید، سپس روی آن را با دانه کاج و جعفری تزیین و به همراه کوس کوس سرو کنید.

نکته

1. برای تُست کردن دانه کاج، ابتدا فر را روی حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید، سپس دانه کاج را درون سینی فر بریزید و به مدت 10 دقیقه، داخل فر قرار دهید تا برشته شود.
2. انداره کوس کوس از ریز تا درشت، حتی به اندازه یک مروارید متغیر است که نوع دانه درشت آن را باید پخت؛ اما نوع موجود در ایران، دانه ریز است و نیازی به پخت ندارد، فقط کافی است مقداری آب جوش به آن بیفزایید تا آب را به خود جذب نماید و نرم شود. برای تهیه کوس کوس، به سوپرمارکت های بزرگ مراجعه کنید.

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به استاک سبزیجات و دانه کاج، می توانید به ترتیب از همان مقدار آب به همراه یک عدد قرص عصاره سبزیجات و کنجد استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید