آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش آلبالو

IMG_7658.JPG
4 تعداد نفرات 30 دقیقه زمان آماده سازی 3 ساعت زمان پخت

مواد لازم

مغز ران گوسفند یا گوساله (قیمه ای خردشده) 400 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده) یک دوم قاشق چای خوری
پیازداغ 2 قاشق سوپ خوری
آلبالو (بدون هسته) 250 گرم
زعفران (ساییده و حل شده در آب) 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
سیب درختی (ترش) 2 عدد
آب لیموترش 1 قاشق سوپ خوری
شکر یک چهارم پیمانه (45 گرم)

طرز تهیه


1.در قابلمه ای مناسب، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا آبِ آن کشیده شود و تغییررنگ دهد. زردچوبه و پیازداغ را به آن افزوده و کمی دیگر تفت دهید؛
2.چهار پیمانه آب به گوشت اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید. زمانیکه جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا گوشت به مدت سه ساعت بپزد؛
3.آلبالوها را در تابه ای حاوی مقداری روغن به مدت یک دقیقه تفت دهید، سپس در 40 دقیقه آخر پختِ گوشت، آلبالوهای تفت داده شده را به همراه زعفران، نمک و فلفل به آن بیفزایید؛
4.سیب را پوست کَنده، به صورت مکعبی خرد کنید و در تابه ای حاوی کمی روغن تفت دهید. پس از مدتی، سیب را به خورش اضافه کنید و بگذارید به مدت پنج دقیقه بپزد؛
5.کمی قبل از اتمام پخت، آب ­لیموترش و شکر را به خورش افزوده، بگذارید چند جوش دیگر بزند تا کاملاًً جا بیفتد، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه چلو سرو کنید

نکته

میزان شکر خورش به ترشی آلبالو و ذائقه شما بستگی دارد؛ بنابراین میتوانید مقدار آن را کم و زیاد کنید.
سیب را نباید زیاد تفت دهید؛ زیرا نرم شده و فرم و بافت خود را از دست میدهد.
خواص آلبالو:
تصفیه کننده خون، اشتها آور، درمان کننده رماتیسم، رفع عطش، برطرف کننده غلظت خون، پایین آورنده فشار خون، برطرف کننده خارش های سطحی پوست، مفید برای بیماران دیابتی، دفع سنگ کلیه، ضد عفونی کننده، درمان نقرس، رفع تشنگی


جایگزین

جایگزین:
در صورت تمایل، میتوانید به جای آب، از همان مقدار استاک گوشت به همراه یک عدد قرص استاک گوشت استفاده کنید که در اینصورت مقدار نمک را کمتر کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید