آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه هویج سوخاری

IMG_93771.jpg
4 تعداد نفرات 15 دقیقه زمان آماده سازی 35 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

هویج (پوست گرفته) 2 عدد (200گرم)
سیب زمینی (بدون پوست) 2 عدد (350گرم)
تخم‌مرغ 3 عدد (165الی180گرم)
فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
زعفران (ساییده و حل‌‌شده در آب) 2 قاشق سوپخوری (30میلی لیتر)
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد (150گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 250 گرم
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق سوپخوری (30گرم)
جعفری (پاک و خرد شده) یک سوم پیمانه
پودر سوخاری به مقدار لازم
زیتون مقداری برای تزیین

طرز تهیه

1.در قابلمه‌ای مناسب، هویج و سیب‌زمینی را در مقداری آب بپزید، پس از پخت، با رنده ریز، رنده کرده و در ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط کنید؛ 
2.یک عدد تخم‌مرغ، نیمی از زعفران، نمک و فلفل را به هویج و سیب‌زمینی افزوده و ورز دهید تا کاملاً مخلوط شوند؛  
3.در تابه‌ای مناسب، پیاز را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود، گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید، به حدی که آب گوشت کشیده شود؛
4.رب گوجه‌فرنگی را به همراه یک قاشق سوپ‌خوری روغن مایع در تابه‌ای جدا‌گانه تفت دهید تا خوش رنگ و کمی تیره شود، سپس به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و بقیه زعفران به گوشت اضافه کرده، و تفت دهید. یک دوم پیمانه آب روی مواد ریخته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت ده دقیقه بپزد و آبِ مایه دلمه کاملاً تبخیر شود، سپس جعفری را به مواد گوشت اضافه کنید و پس از دو دقیقه، از روی حرارت بردارید؛
5.کف دست را با مقداری روغن مایع چرب کرده، از مخلوط هویج به اندازه دلخواه برداشته و کفِ دست پهن کنید و داخل آن مایه گوشتی بریزید و به شکل هویج فرم دهید؛
6.بقیه تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی مناسب ریخته و با چنگال هم بزنید. دلمه‌ها را ابتدا در تخم‌مرغ و پس از آن در پودر سوخاری بغلطانید و در تابه‌ای حاوی روغن داغ فراوان سرخ کنید، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. دلمه‌ها را پس از آماده شدن، در ظرف مورد نظر قرار بچینید و همراه با زیتون و برگ‌های جعفری تزیین و سرو کنید

نکته

•اندازه جعفری بر مبنای پاک ‌شده آن است که مقدار پاک ‌نشده آن دو برابر می‌باشد.
•برای سرخ کردن دلمه‌، روغن باید فراوان باشد، به طوری که دلمه در روغن غوطه ور شود.
•برای اینکه دلمه شکلِ خود را از دست ندهد؛ بهتر است آن را قبل از سرخ کردن به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.


نظر خود را بنویسید

طراحی سایت [ ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
غذای جدید جالبی بود
مرسی
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید