آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش ماست و گردو

خورش ماست و گردو همانند خورش فسنجان رسمی تهیه می شود. با این تفاوت که به جای رب انار از یک پیمانه ماست چکیده و مقداری زعفران استفاده می شود. در خورش ماست و گردو می توانید از انواع خشکبار نیز به دلخواه استفاده کنید.

IMG_55761.jpg
4 تعداد نفرات

مواد لازم

مغزگردو (چرخ ‌شده) 500 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
مرغابی (تکه ای خرد شده) 1 عدد (1500گرم)
نمک به مقدار لازم
پیازداغ یک چهارم پیمانه
آرد 2 قاشق سوپ خوری
ماست چکیده 1 پیمانه (200 گرم)
شکر یک سوم پیمانه
زعفران (ساییده و حل شده در آب جوش) به مقدار لازم

طرز تهیه

1.  در قابلمه ای مناسب، مغز گردو را در روغن با حرارت ملایم تفت دهید، مرتب هم بزنید تا نسوزد و تلخ نشود؛
2.  مرغابی را نمک زده و در تابه ای حاوی روغن به مدت 10 دقیقه سرخ کنید تا کاملاً طلایی رنگ شود؛
3.  مرغابی، پیازداغ، نُه پیمانه آب و نمک را به گردو اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید. زمانی ‌که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده، در ظرف را بگذارید تا خورش بپزد؛
4.  آرد را در تابه ای حاوی کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و تغییر رنگ دهد. 3/1 پیمانه آب به آرد بیفزایید تا رقیق شود. دقت کنید در هنگام اضافه کردن آب، آرد گلوله گلوله نشود (اگر آرد گلوله شد، آن را از صافی عبور دهید تا صاف و یکدست شود)؛
5.  در 20 دقیقه آخر پخت، آرد، ماست چکیده، شکر و زعفران را به مواد بالا اضافه کنید و بگذارید تا خورش کاملاً جا بیفتد؛
6. برای این که در خورش ماست و گردو، روغن گردو پس داده شود، می بایست در اواخر پخت، هر سه تا پنج دقیقه، چهار تکه یخ داخل خورش بیندازید. این عمل را سه تا چهار بار تکرار کنید، سپس در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه پلو سرو کنید.

نکته

1. میزان شکر برای طعم ملس خورش، بستگی به ذایقه شما دارد؛ بنابراین به اندازه پیمانه داده شده توجه نکنید و طعم دلخواه را با چشیدن به دست آورید.
2. بهتر است خورش ماست و گردو را با حرارت ملایم و در مدت زمان بیشتری بپزید تا خورش، خوشمزه تر و خوش رنگ تر شود.
3. خواص گردو :
کاهش کلسترول خون، کاهش بیماری قلبی و دیابت، کاهش وزن، تقویت بینایی، درمان خشکی پوست، تقویت مو و ناخن، درمان کچلی و زگیل، جلوگیری از آفتاب سوختگی، رفع کم خونی، تقویت اعصاب، ضدسرطان

جایگزین

در صورت تمایل می توانید در خورش ماست و گردو از مرغ به جای مرغابی استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید