آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش فسنجان با آلو

IMG_54471.jpg
4 تعداد نفرات

مواد لازم

گردو (چرخ ‌شده) 400 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
مرغابی یا مرغ 1 عدد (1200 گرم)
نمک به مقدار لازم
پیازداغ یک چهارم پیمانه
آب 9 پیمانه (1440 میلی لیتر)
آلو (از 4 ساعت قبل خیسانده شده) 2 پیمانه (300 گرم)
ر ب انار (غلیظ) یک سوم پیمانه
شکر یک سوم پیمانه
آرد 2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه

1. گردو را در تابه ای حاوی روغن با حرارت ملایم تفت داده، مرتب هم بزنید (دقت کنید گردو نسوزد و تلخ نشود)؛
2. مرغابی را نمک زده و تابه ای حاوی روغن به مدت 15 تا 20 دقیقه سرخ کنید؛
3. مرغابی، گردو، پیازداغ، آب و نمک را در ظرفی ریخته روی حرارت قرار دهید، زمانی‌که به جوش آمد، حرارت را ملایم کرده، درِ ظرف را بگذارید تا خورش بپزد؛
4. آلو (به همراه آبی که در آن خیس خورده)، رب انار و شکر را در نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید؛
5. آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و تغییر رنگ دهد.  نصف پیمانه آب (80 میلی‌لیتر) به آن بیفزایید تا رقیق شود، سپس در یک ربع آخر پخت به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیفتد، سپس به همراه برنج سرو کنید.

نکته

1. مدت زمان پخت خورش فسنجان سه ساعت می باشد.
2. تفت دادن گردو باعث بهتر جا افتادن خورش می شود.
3. اگر خورش فسنجان را با مرغ می پزید، باید گردوی آن دو سات بپزد. پس از آن مرغ را اضافه کنید.
4. خورش فسنجان مجلسی را با مرغابی می پزند.
5. مقدار رب انار به غلظت آن بستگی دارد.چنانچه غلیظ بود، میزان داده شده مناسب است، ولی اگر رقیق بود، مقدار آن را تا چند برابر افزایش دهید.
6. مقدار چاشنی آن به ذائقه شما بستگی دارد.
7. شکر را می توانید مطابق ذائقه خود کم، زیاد و یا حذف کنید. البته مزه ملس، مناسب ترین مزه برای فسنجان است. همچنین غذاهایی که چاشنی شیرین دارند، باید کم نمک باشند.
8. بهتر است خورش با حرارت ملایم و مدت زمان بیشتری بپزد تا خوشمزه تر و رنگ آن نیز بهتر شود.
9. برای این که خورش فسنجان بهتر به روغن بیفتد، در اواخر پخت، چند قطعه یخ به دفعات مختلف اضافه کنید.
10. مراقب باشید مایه فسنجان خیلی سریع ته می گیرد، بنابراین حرارت ملایم باشد و گاهی آن را هم بزنید.

جایگزین

به جای رب انار می توانید از چهار تا پنج پیمانه (640 تا 800 میلی لیتر) آب انار استفاده کنید. همچنین به جای آن می توانید از رب آلو، آلوچه، نارنج و رب آلبالو نیز استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

مرجان [ ۲۷ آبان ۱۳۹۵ ]
پاسخ
ببخشید چه الویی برای فسنجون مناسب تره؟
pegah jalali [ ۲۲ آذر ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
آلو بخارا
فراهانی [ ۰۱ بهمن ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام

سرکار خانم ها مینایی

از دستورات عالی شما سپاسگزارم. من خورش فسنجان با آلو را طبق نظر و دستور شما پختم عالی شد . فقط آلو کمتر ریختم حدود نصف مقدار توصیه شده شما . عالی. بود متشکرم
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
از شما ممنونیم دوست عزیزم
ava [ ۱۹ مهر ۱۳۹۳ ]
پاسخ
سلام و وقتتون بخیر ممنون از زحمتی که برای این رسیپی کشیدید ,میشه بدونم چرا بهش ارد اضافه کردین؟ چون حتی الامکان باید فسنجون حالت سبک تر پیداکنه ,با ارد خیلی سنگین نمیشه؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۷ مهر ۱۳۹۳ ]
وب‌سایت پاسخ
دوست عزیزآرد بافت خوبی به خورش می دهد و می تواند در تمامی خورش ها استفاده شود . قوام و بافت خورش غلظت پیدا می کند
یه شمالی [ ۰۸ مرداد ۱۳۹۴ ]
پاسخ
آرد کلا مزه فسنجونو عوض میکنه
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
کاربر عزیز مقدار آرد 2 قاشق سوپخوری هست و برای لعاب خورش اسنفاده میشود و تاثیری در مزه ی خورش ندارد.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید