آشپزی بدون عشق معنا ندارد

سبزی پلوی دامغانی

سبزی پلوی دامغانی.JPG
4 تعداد نفرات 25 دقیقه آماده سازی 30 دقیقه زمان استراحت 40 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

بادنجان (بدون پوست و حلقه‌ای خرد شده) 4 عدد
نمک به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی (رنده شده) ۵ عدد
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 200 گرم
پیاز داغ یک چهارم پیمانه
زردچوبه (پودر شده) 1 قاشق چای خوری
برنج 3 پیمانه
سبزی (پاک وخرد شده) 150 گرم
دارچین (پودر شده) 1 قاشق چای خوری
هل (پودر شده) 1/4 قاشق چای خوری
کره 1/2 پیمانه سرخالی

طرز تهیه

1.بادنجان ها را به کمی نمک آغشته کرده، به مدت 30 دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود، سپس آن ها را بشویید و با پارچه ای تمیز کاملاً خشک کرده، درتابه ای حاوی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، روی حوله کاغذی قرار دهید تاروغن اضافی آن ها گرفته شود؛
2. دراین فاصله، رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه حاوی روغن و روی حرارت ملایم تفت دهید تا تغییر رنگ دهد؛
3.گوجه فرنگی را در تابه ای دیگر ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا آبِ آن کمی کشیده شود. کمی روغن به آن اضافه کرده و تفت دهید؛ سپس به تابه حاوی رب گوجه فرنگی اضافه و مخلوط کنید؛
4. گوشتِ چرخ کرده را در تابه ای حاوی کمی روغن تفت دهید، سپس پیازداغ، زردچوبه، بادنجان های سرخ شده و سس گوجه فرنگی را با آن مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید؛
5. آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و آن را به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید؛
6. در قابلمه ای حاوی روغن مقداری برنج ریخته، سپس مقداری مایه آماده شده، سبزی، دارچین و هل روی برنج بریزید. به همین ترتیب مایه آماده، ادویه ها و سبزی را لابه لای برنج بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
7. کره را با 3 قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، روغنِ داغ را روی آن ریخته و درِ ظرف را بگذارید تا برنج روی حرارت ملایم، به مدت 30 دقیقه دم بکشد، سپس سبزی پلو را در ظرف موردنظر بکشید و سرو کنید.

نکته

1. سیر تازه را می توانید به صورت درسته، روی سبزی پلو قرار دهید؛ بدین ترتیب عطر آن در غذا پخش می شود.
2. سبزی شامل: تره، جعفری و شبت، جمعاً 120 گرم و سیر تازه 30 گرم است.


نظر خود را بنویسید

اتنا [ ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام در قسمت مواد لازم فقط نوشته شده سبزی
میشه لطفا برای هر غذایی عنوان کنید چه نوع سبزی استفاده میشه؟هر سبزی یک طعم خاص داره
تمام غذاهایی که سبزی دارند نوع سبزی مشخص نشده
با تشکر
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
عزیزم قسمت نکته رو اگر مشاهده کنید داخل همین رسپی ذکر شده که چه سبزی هایی و به چه میزان باید مورد استفاده قرار بگیره.
2. سبزی شامل: تره، جعفری و شبت، جمعاً 120 گرم و سیر تازه 30 گرم است.
mahsa mahboubi [ ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ ]
پاسخ
kheylii aaaleiye
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
نوش جان
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید