آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دمی عدس با خرما

IMG_13001.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده سازی 24 ساعت زمان استراحت 95 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

عدس خیساندن 1 پیمانه
برنج خیساندن خیس کردن برنج 3 پیمانه
نمک و فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
ادویه پلویی 1/2 قاشق چای خوری
کره یا روغن جامد 1/2 پیمانه
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
خرما (بدون هسته) 12 عدد
دارچین (پودر شده) 1 قاشق چای خوری
زیره (پودر شده) 1/2 قاشق چای خوری
زردچوبه (پودر شده) 1/2 قاشق چای خوری
پیاز (خلالی خرد شده) 1 عدد

طرز تهیه

1. عدس را از 24 ساعت قبل با مقداری آب در ظرفی مناسب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید؛
2. در قابلمه‌ای مناسب، برنج را با پنج پیمانه آب و مقداری نمک از 3 ساعت قبل خیس کنید؛
3. عدس را با 2 پیمانه آب و مقداری نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 40 تا 50 دقیقه بپزد، پس از پخت در آبکش بریزید؛
4. عدس، ادویه پلویی، کره و برنج را مخلوط کرده، درون قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید و درِ قابلمه را بگذارید، زمانی که دمِ برنج بالا آمد، حرارت را ملایم کنید و بگذارید به مدت 45 دقیقه بماند تا برنج پخته شود و دم بکشد؛
5. در تابه‌ای حاوی روغن، خرما را به‌مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید، سپس دارچین، زیره، فلفل و زردچوبه را به آن بیافزایید و به‌مدت یک تا دو دقیقه دیگر تفت دهید (توجه داشته باشید که خرما نسوزد)؛
6. پیاز را نیز در تابه‌ای حاوی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود؛
7. پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه خرما، دارچین و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.

نکته

دقت داشته باشید برای دم کشیدن برنج جهت پختِ دمی و کته، حتماً آن را دوبار با آبِ سرد بشویید، همچنین در هنگام شستن، برنج را زیاد چنگ نزنید تا خرد نشود.

مراقب باشید آبِ عدس را متناسب با مقدار عدس بریزید تا نه خیلی بپزد که عدس له شود و نه آن قدر کم باشد که عدس ته بگیرد.

در پخت این غذا می توانید از یک دوم پیمانه کشمش پلویی (شسته و خشک شده) استفاده کنید و زمان اضافه کردن آن در مرحله 5 است و باید به مدت یک دقیقه در تابه‌ای حاوی روغن با کمی زردچوبه تفت دهید.

آشپزهای حرفه‌ای و با سابقه در صورت ته گرفتن برنج، بلافاصله از چند تکه نان استفاده میکنند؛ بدین ترتیب که فوراً نان را روی برنج می‌گذارند تا بوی سوختگی را بگیرد. چند حلقه پیاز هم همین عمل را انجام می‌دهد.

تفاوت دمی و کته:
نحوه طبخ دمی، مانند کته است با این تفاوت که به آن بنشن یا سبزی اضافه می شود و به علت مخلوط بودن با بنشن، بدون خورش و کباب.

جایگزین

در صورت تمایل می‌توانید از گوشت چرخ کرده (به‌صورت تفت داده شده یا کوفته ریزه) یا مرغ پخته شده نیز استفاده کنید.
در صورت تمایل می‌توانید روی دمی از 2 قاشق سوپ خوری زعفران (ساییده شده و حل شده در آب) نیز استفاده کنید.

فکر بکر

ته دیگ نان با کمی کره و زعفران خوشمزگی آن را بیشتر می‌کند.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید