آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش گوجه فرنگی

DSC_05491.jpg
20 دقیقه زمان آماده سازی 4 ساعت زمان پخت

مواد لازم

نخود (پخته شده با پوست) 1 پیمانه (170 گرم)
برنج 1 پیمانه (160 گرم)
استاک گوشت 6 پیمانه (1500 میلی لیتر)
پیاز متوسط (رنده شده) 1 عدد
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 300 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
ادویه کاری (پودرشده) 1 قاشق سوپ خوری
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
آب گوجه فرنگی 4 پیمانه (1 لیتر)
سبزی آش (پاک و خردشده) 300 گرم
نعناع داغ 3 قاشق سوپ خوری
زیره یا زنجبیل (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
پیاز داغ یک دوم پیمانه

طرز تهیه

1.نخود را به مدت 24ساعت در ظرفی حاوی آب خیس کرده (درمدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام مصرف در آبکش بریزید؛ 
2.برنج را از سه ساعت قبل در ظرفی جداگانه حاوی آب خیس کرده و در زمان مصرف در آبکش بریزید؛
3.نخود را با چهار پیمانه استاک گوشت، به مدت سه ساعت روی حرارت ملایم بپزید (توجه داشته باشید آبِ نخود نباید تمام شود، در صورت نیاز مقداری آب به آن بیفزایید)؛
4.پیاز، گوشت چرخ  کرده، زردچوبه، ادویه کاری، نمک و فلفل   را در ظرفی گود ریخته، مخلوط کنید و کاملاً ورز دهید. سپس اندازه های پنج گرمی از مواد برداشته، در دست گرد کرده و در تابه  ای حاوی روغن داغ روی حرارت متوسط سرخ کنید؛
5.کمی از کوفته  ریزه  ها را کنارگذاشته، درقابلمه  ای جداگانه، آب گوجه  فرنگی، نخود، برنج، کوفته  ریزه   و دو پیمانه استاک گوشت ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزد؛
6.در 30 دقیقه آخر، سبزی آش و در 15 دقیقه آخر پخت، نعناع  داغ، نمک، زیره یا زنجبیل و نیمی از پیازداغ را به آش بیفزایید؛
7.پس از پخت، آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با بقیه پیازداغ، نعناع  داغ و کوفته ریزه تزیین و سرو کنید.

نکته

1.به جای آب گوجه فرنگی،می توانید از گوجه فرنگی استفاده کنید؛ بدین ترتیب که ابتدا گوجه فرنگی را بلانچ کرده، پوست آن را گرفته، سپس آن را خرد کنید و در مرحله پنج به آش اضافه کنید.
2.اندازه سبزی بر مبنای پاک شده آن است که مقدار پاک نشده آن 600 گرم است.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید