آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش آلو اسفناج به روایت ساناز مینایی

هماهنگی طعم و مزه، عطر و بو، طعم سس و غذا و حفظ ریزمغذی‏ها از جمله عواملی است که باعث تهیه یک غذای مطبوع و لذیذ خواهد شد که پاسخگوی نیاز بدن نیز باشد.

88349re.jpg
4 تعداد نفرات 30 دقیقه زمان آماده سازی 3 ساعت زمان پخت

مواد لازم

آلو بخارا 300 گرم
مغز ران گوسفند یا گوساله 400 گرم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
روغن‏ مایع به مقدار لازم
استاک سفید گوساله (رقیق) 7 پیمانه(1400میلی‏ لیتر)
زعفران المان تکنیک 1 قاشق سوپ‏خوری
برگ اسفناج (پاک و درشت خردشده) 700 گرم
شکر (نرم و دانه ‏ریز) یک چهارم پیمانه(38گرم)
آب ‏لیموترش یک چهارم پیمانه(40 میلی‏ لیتر)
فلفل سیاه و نمک (پودرشده) به مقدار لازم
چوب دارچین 2 تکه
آرد گندم (الک‏شده) 1 قاشق سوپ‏خوری
استاک سفید گوساله (غلیظ) 1 پیمانه (200 میلی‏لیتر)

طرز تهیه

1. آلو بخارا را به‏مدت یک ساعت در یک پیمانه آب خیس کنید؛
2. گوشت را به‏مدت دو دقیقه در ظرفی حاوی آبِ جوش بیندازید تا سفید شود، سپس آن را آبکش کرده و خرد کنید؛
3. پیاز را در قابلمه‏ای حاوی روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن اضافه کرده، تفت دهید تا آبِ آن کشیده شود؛
4. چهار پیمانه از استاک رقیق را به گوشت افزوده و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانی‏که جوش آمد، زعفران را اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا گوشت به‏مدت سه ساعت بپزد؛
5. در قابلمه‏ای دیگر، اسفناج را روی حرارت ملایم قرار دهید، زمانی‏که آبِ آن تبخیر شد، مقداری روغن مایع به آن افزوده و تفت دهید؛
6. اسفناج تفت‏داده‏‏شده را در اوایل پختِ گوشت، به آن بیفزایید، سپس شکر، آب‏لیموترش، بقیه استاک رقیق، نمک و فلفل سیاه را در نیمه پخت به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد؛
7. در 30 دقیقه آخر پختِ خورش، چوب دارچین و آلو را به همراه آبِ آن، به آن اضافه کنید؛
8. آرد را در تابه‏ای حاوی روغن، تفت دهید تا طلایی‏رنگ شود، سپس استاک غلیظ را به آن اضافه کرده و در 10 دقیقه آخر پخت خورش، به آن اضافه کنید؛
9. پس از پخت کامل خورش، چوب دارچین را خارج کرده و خورش را در ظرف موردنظر بریزید و به ‏همراه چلو سرو کنید.

نکته

•مقدار شکر و آب‏لیموترش را می‏‏توانید نسبت به ذائقه‏تان کم یا زیاد کنید؛ اما آب‏لیموترش را حذف نکنید، زیرا به جذب آهن اسفناج کمک می‏کند.
•سفیدکردن گوشت باعث می‏شود برش‏های آن یکدست شده و در هنگام پخت، تغییر فرم ندهد. همچنین موجب می‏شود، شیره گوشت در آن باقی بماند و گوشت طعم بهتری پیدا کند.
•خورش را با حرارت بسیار ملایم بپزید تا ویتامین‏های آن حفظ شده و کلاژن گوشت آزاد شود. حرارت ملایم، علاوه بر حفظ ریزمغذی‏ها، تأثیر بسزایی در طعم غذا خواهد داشت.
•هنگام خرید اسفناج، برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ برگ‏های درشت و تیره‏رنگ، رنگ زیبایی به خورش نمی‏دهد، همچنین اسفناج را باید در اندازه‏های چهار سانتی‏متری خرد کنید، در صورتی‏که اسفناج ریزتر خرد شود، خورش لعاب نمی‏اندازد و اسفناج له و بدشکل می‏شود.
•پودر دارچین رنگ خورش را تیره می‏کند، اما چوب دارچین فقط عطر خوش دارچین را به خورش داده و موجب تغییررنگ آن نمی‏شود.
•اندازه اسفناج برمبنای پاک‏‏شده آن است که مقدار پاک‏نشده آن 850 گرم است.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید