آشپزی بدون عشق معنا ندارد

بورک پنیر

DSC_7974.jpg
6 تعداد نفرات 40 دقیقه آماده سازی 30 دقیقه استراحت خمیر 30 دقیقه پخت

مواد لازم

ماست 2 پیمانه
شیر 1 پیمانه (250 میلی لیتر)
تخم مرغ 1 عدد
نمک و فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
آرد گندم (الک شده) 10 پیمانه
بییکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
فیله مرغ 3 عدد
پیاز (نگینی خردشده) 2 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپ خوری
پنیر موتزارلا (رنده شده) 1 پیمانه
هویج (پخته و نگینی خردشده) نیم پیمانه
شبت یک چهارم پیمانه
آرد نشاسته 1 پیمانه
کره (ذوب شده) مقداری برای چرب کردن
زرده تخم مرغ 1 عدد
کنجد به مقدار لازم

طرز تهیه

1. در ظرفی گود، ماست، شیر، تخم مرغ، یک قاشق چای خوری نمک و یک پیمانه روغن مایع ریخته و با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید.
2. آرد و بیکینگ پودر را در ظرفی جداگانه الک کرده و با یکدیگر مخلوط کنید. سپس مخلوط آرد را طی چند مرحله به مایه ماست اضافه کنید، آن را به کمک لیسک (قاشق پلاستیکی) هم بزنید.
3. حال نوبت این است که خمیر را روی سطحی صاف که روی آن مقداری آرد پاشیده اید، پهن کنید و ضمنِ افزودنِ بقیه آرد به خمیر، آن را با دستانتان کاملاً ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید. در این مرحله به سه نکته توجه کنید، اول، خمیر نباید به دست بچسبد. دوم، زمانی که خمیر به دست نچسبید، دیگر به آن آرد اضافه نکنید. سوم، حتماً آرد را به تدریج به خمیر اضافه کنید.
4. از خمیر ، به اندازه نارنگی جدا کنید و با فاصله در یک سینی قرار دهید و روی آن ها را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
5. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید.
6. در این فاصله، فیله های مرغ را در تابه ای حاوی روغن و بر روی حرارت ملایم تفت دهید، سپس آن ها را با نمک و فلفل کمی مزه دار کنید و در آخر فیله های مرغ را به قطعات ریز خرد کنید.
7. پیاز را در تابه ای دیگر حاوی روغن و بر روی حرارت ملایم تفت دهید. رب گوجه فرنگی را نیز در تابه ای جداگانه حاوی کمی روغن تفت دهید تا تغییررنگ دهد و خوش رنگ شود، سپس به همراه مرغ (ریز خردشده)، پنیر، هویج، شبت، نمک و فلفل به تابه حاوی پیاز افزوده و تفت دهید.
8. روی سطحی صاف، مقداری آرد نشاسته ریخته و خمیرها را به کمک وردنه روی آن پهن کنید تا ضخامت آن به دو میلی متر برسد. به کمک غلتک خمیرها را به شکل ذوزنقه برش داده و با قلم موی آشپزی به کره آغشته کنید، سپس مقداری از مایه را در وسط خمیرها ریخته و اطراف خمیر را به سمتِ مرکز برگردانید.
9. کفِ سینی فر را به کمی کره آغشته کنید و خمیرهای پیچیده شده را در آن قرار دهید. روی آن ها را با قلم موی آشپزی زرده تخم مرغ بمالید و در آخر، کمی کنجد روی آن ها بپاشید.
10. سینی را به مدت 20 تا 30 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده، قرار دهید تا بپزد و روی بورک ها طلایی رنگ شود؛ سپس بورک پنیر را در ظرف مورد نظر قرار دهید و سرو کنید.

فکر بکر

می توانید اسفناج بخارپزشده را به مدت یک تا دو دقیقه در تابه ای حاوی کره تفت دهید، سپس مقداری کنجد روی آن بریزید و در کنار بورک پنیر سرو کنید.


نظر خود را بنویسید

انتظار [ ۱۵ آذر ۱۳۹۴ ]
پاسخ
باسلام وخسته نباشید؛آرد نشاسته همان پودر نشاسته است؟وبه جای پنیر موتزارلا می شه ازتمه هی پنیر چدار استفاده کرد؟باسپاس
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۸ آذر ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام دوست عزیزم
بله آرد نشاسته همان پودر نشاسته است.
شما میتوانید به جای پنیر موتزارلا از پنیر چدار هم استفاده کنید.
فرشته [ ۱۵ آذر ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام،ممنون ازدستور عالیتون
یه سوال داشتم ده پیمانه آردی که ذکرکردین خیلی زیادنیست بااین میزان چندتابورک بدست میاد؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۵ آذر ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
ممنون از توجه شما. دوست عزیزم باید 10 پیمانه آرد را به تدریج به مواد مایع اضافه کنید تا خمیر مدنظرتان حاصل شود.
برای این حجم از آرد حدود 50 عدد بورک می توان تهیه کرد.
Ashi [ ۱۴ آذر ۱۳۹۴ ]
پاسخ
۱۰ پیمانه آرد گندم؟؟!!!!!
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۵ آذر ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
بله دوست عزیزم آرد را به تدریج اضافه میکنید تا زمانیکه خمیرتان بدست بیاید.
سارا م [ ۰۷ تير ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام.
من این بورک پنیری رو تهیه کردم. ولی متاسفانه بعد از پخت خمیر خیلی خشک شد.میخواستم علتشو بدونم.با تشکر
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۹ تير ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
کاربر عزیز ممکن است خمیر شما زیاد در فر مانده باشد.
البته در حالت کلی نان این بورک تا حدی ترد است اگر میخواهید نرم تر باشد میزان روغن مایع را به 2 قاشق سوپخوری کاهش بدهید یا آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر نرمتری داشته باشید.
سارا ح [ ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام خسته نباشید میخواستم بپرسم "شبت" که در مواد اولیه این بورک هست، چیه ؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
کاربر عزیز در لفظ عامه شبت همان شوید است.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید