آشپزی بدون عشق معنا ندارد

شامی پوک

442652IMG_8547.JPG
12 عدد تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده سازی 3:40 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

لپه خیساندن 200 گرم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
مغز ران گوسفند 400 گرم
پیاز (خردشده) 1 عدد
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
ادویه کاری* (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
بیکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
تخم مرغ 1 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
آرد نخودچی به مقدار لازم

طرز تهیه

1.لپه را از 24 ساعت قبل با مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید؛
2.لپه را در قابلمه ای حاوی مقداری آب و نمک به مدت 3 ساعت بپزید. پس از پخت در آبکش بریزید، سپس آن را آسیاب کنید تا له شود؛
3. در قابلمه‌ای گوشت را با مقداری آب و پیاز به مدت 3 ساعت بپزید، در اواخر پخت، نمک را اضافه کنید پس از پخت، آن را با گوشت‌کوب بکوبید و با لپه، زردچوبه، ادویه‌کاری، بیکینگ‌ پودر و فلفل مخلوط کنید. تخم‌مرغ را نیز به آن بیافزایید، کاملاً ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند؛
4.در تابه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. کف دست را با کمی روغن مایع چرب کنید. از مایه بالا به اندازه دلخواه برداشته، در دست فرم دهید و در آرد نخودچی بغلتانید، وسط آن را با انگشت سوراخ کنید و در تابه حاوی روغن سرخ کنید. حرارت را ملایم کنید تا سرخ شود. یک طرف که سرخ شد، برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. شامی‌ها را در بشقاب قرار داده و همراه با نان و سبزی سرو کنید. 

نکته

ظرف سرد هنگام سرو، باعث می شود تا غذا گرما و حرارت خود را سریع از دست بدهد؛ بنابراین بهتر است قبل از سرو غذا، ظرف را به مدت یک دقیقه در مایکروویو قرار دهید تا کمی گرم شود سپس غذا را داخل آن سرو کنید.
* ادویه کاری شامل زردچوبه، دارچین، هل، زیره و تخم گشنیز است که به‌صورت آسیاب‌شده با پودر سیر مخلوط شده‌اند.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید