آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوکوی شبت باقلا

IMG_1050. mag.50 p.46 TIF.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه آماده سازی 55 دقیقه پخت

مواد لازم

باقلا سبز (خلالی خردشده) 250 گرم
تخم مرغ 6 عدد
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
آرد نخودچی (الک‌شده) 1 قاشق سوپ خوری
پیازداغ یک چهارم پیمانه (15 گرم)
سیر (کوبیده‌شده) 2حبه
شبت (پاک و خرد شده) 75 گرم
تره (پاک و خرد شده) 75 گرم
فلفل سیاه (پودرشده ) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روغن مایع (مخصوص سرخ‌ کردن) به مقدار لازم

طرز تهیه

1. باقلا سبز را در قابلمه‌ای حاوی آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 10 دقیقه بماند تا بپزد. پس از پخت، در آبکش بریزید؛
2. تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی مناسب ریخته، زردچوبه، آرد نخودچی، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید؛
3. باقلا، پیازداغ، سیر و سبزی را در ظرفی دیگر ریخته، مخلوط تخم‌مرغ را به آن افزوده و کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید؛  
4. در تابه‌ای مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی‌که روغن کاملاً داغ شد، تمام کوکو را یک‌مرتبه در آن ریخته و با پشت قاشق، مایه را به طور یکنواخت در تابه پهن کنید. درِ تابه را بگذارید و به مدت 40 تا 45 بگذارید بپزد، یک طرف کوکو که سرخ شد، برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید؛
5. پس از سرخ شدن، کوکو را در ظرف مورد نظر قرار داده و به دلخواه تزیین و سرو کنید.

نکته

باقلا سبز انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن، باقلای کوچک کاشان است.
چنانچه از باقلای خشک استفاده می‌کنید، آن را از 4 ساعت قبل خیس کنید.
باقلای مرغوب، جوان و غلاف آن به رنگ سبز تند و بدون لکه سیاه است و اگر آن را خم کنید، از وسط می شکند؛ یعنی محل دانه در داخل غلاف، فضای خالی ندارد. از خریدن باقلایی که پوست دانه آن به رنگ سفید یا زرد و سفت است، خودداری کنید.
باقلا را در ظرف مخصوص فریزر بریزید و با درج تاریخ و مشخصات به مدت 8 تا 12 ماه در فریزر نگه‌داری کنید.

فکر بکر

کوکوی شبت باقلا را می‌توانید در فر با روغن کمتری روی حرارت 175 درجه سانتی‌گراد تهیه‌ کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید