آشپزی بدون عشق معنا ندارد

نان کدو حلوایی

DSC_9065re.jpg

مواد لازم

پودر خمیرترش 1 قاشق سوپخوری (9گرم)
شکر 1 قاشق سوپخوری (13گرم)
آب (ولرم) یک و یک دوم پیمانه (240میلی لیتر)
تخم مرغ 1 عدد (55الی60گرم)
نمک 1 قاشق چایخوری (7گرم)
روغن مایع یک دوم پیمانه (80میلی لیتر)
تقویت‌ کننده آرد یک دوم قاشق چایخوری (3گرم)
آرد هفت و یک دوم پیمانه (785گرم)
کدو حلوایی (پخته و رنده شده) 300 گرم
زیره مقداری برای تزئین
پنیر زیره به مقدار لازم

طرز تهیه

در ظرف مناسبی پودر خمیرترش و شکر را ریخته، آب را روی آن بریزید و به وسیله قاشق پلاستیکی (لیسک) مخلوط کنید تا در آب حل شوند. سپس تخم ‌مرغ، نمک و روغن را افزوده، دوباره مخلوط کنید. تقویت کننده آرد را با چهار و یک دوم پیمانه از آرد مخلوط کرده و کم ‌کم به مخلوط بالا اضافه کنید و ورز دهید (اگر به دست چسبید، مقداری آرد اضافه کنید) روی خمیر را پوشانده و به مدت یک ساعت در دمای معمولی قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. پس از آن کدو حلوایی را به خمیر اضافه کرده، دوباره ورز دهید تا به خورد خمیر برود (اگر خمیر چسبندگی داشت، می‌توانید بقیه آرد را که حدود سه پیمانه است، به آن اضافه کنید) مجدداً روی خمیر را بپوشانید و استراحت دهید تا حجم آن دوباره دو برابر شود. پس از این مرحله کف یک سینی را چرب کرده از خمیر به اندازه دلخواه بردارید و به صورت گرد فرم دهید و با فاصله مناسب داخل سینی بچینید. روی هر کدام از آنها را به صورت ضربدر برش دهید و مقداری زیره روی آن بپاشید و به مدت 15 الی 20 دقیقه دیگر در فضای اتاق استراحت دهید تا پف کنند سپس در طبقه وسط فری که از یک ربع قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی‌ گراد) گرم کرده ‌اید، به مدت 40 دقیقه قرار دهید تا نان‌ ها پخته و روی آن‌ ها طلایی شوند، سپس با مقداری پنیر زیره سرو کنید.

نکته

تقویت کننده آرد را می توانید از لوازم قنادی یا فروشگاه های نان فانتزی خریداری کنید.


نظر خود را بنویسید

مریم [ ۰۳ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم میشه از همون ابندا کدو حلوایی رو به تخم مرغ اظافه کرد و بعد به آرد اظافه کرد و خمیر گرفت؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۶ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام دوست عزیزم
بله میتوانید
fatima [ ۰۲ آذر ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام...وقتی اولین نون کدوحلوایی رو پختم اولین کاری که کردم به شما پیام دادم.متاسفانه توصیه نانوای محل خوب از اب در نیومد چون روز بعد نانها سفت شدند ولی هچنان خوشمزه و قابل خوردن.. نانوا معتقد بود نون شما به اندازه کافی سفت میشه و نباید بهش بهبود دهنده بزنی ..لطفا در مورد پختن نان در منزل مطالب بیشتری بگذارید..ممنون و موفق تر از همیشه باشید.
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۴ آذر ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
گاربر عزیز خمیر نباید زیاد آرد داشته باشد و باید حالتی نیمه چسبنده داشته باشد که وقتی دست روی آن کشیده میشود دست به آن آغشته نشود.
در صورتیکه زیاد آرد داشته باشد زودتر بیات میشود و سفت تر نیز میشود.
fatima [ ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام خانم مینایی بسیار عزیز و دو ست داشتی...نان کدو حلوایی رو پختم و بسیار عالی شد.فقط به توصیه نانوا یی که خمیر ترش رو ازش خریدم از زدن بهبود دهنده خود داری کردم.نتیجه دستورتون عالی بود.
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
ممنون از همراهی شما کاربر گرامی
سپیده زندی [ ۰۹ آبان ۱۳۹۴ ]
پاسخ
پودر خمیر ترش نباید با شکر و اب مدتی بماند تا پف کند بعد با مواد قاطی کنیم ؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۱ آبان ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
کاربر عزیز روشی که گفته اید برای تست اینکه خمیر ترش سالم است یا خیر بسیار مناسب است اما درصورت اطمینان از سالم بودن خمیر ترش و همچنین برای تسریع کار میتوان از این مرحله چشم پوشی کرد (البته برای خمیر ترش های ماده)
mahnaz [ ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ]
پاسخ
تا چه مدت میشه این نان رو تازه نگهداشت ؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ]
وب‌سایت پاسخ
دوست عزیز اگر حاوی بهبود دهنده باشد تا یک هفته در غیر این صورت دو یا سه روز ولی می توانین نان را فریز کنین تا مدت بیشتری تاره بماند
نادره اذرفخرایی [ ۲۷ آبان ۱۳۹۳ ]
پاسخ
با عرض سلام خیلی خوشمزه شد متشکرم
کمالی [ ۰۸ مهر ۱۳۹۳ ]
پاسخ
با سلام
داخل فر مثل نان های دیگه باید کاسه آب قرار داد؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۹ مهر ۱۳۹۳ ]
وب‌سایت پاسخ
بله می توانید
behnaz [ ۰۲ مهر ۱۳۹۳ ]
پاسخ
ممنون از ایده نابتون به نظر که عالی میشه و حتما خوشمزه
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید