آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه کدو حلوایی

IMG_9643re.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده سازی 1:30 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

برنج 1 پیمانه
فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
کدو حلوایی 1 عدد
کره یک دوم پیمانه
عسل یک دوم پیمانه
دارچین (پودر شده) یک قاشق چای خوری
جوز هندی (پودرشده) یک قاشق چای خوری
زنجبیل (پودر شده) یک قاشق چای خوری
آب لیموترش یک چهارم پیمانه
پیاز (خرد شده) 1 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) 400 گرم
زرشک (شسته و خشک‌ شده) یک چهارم پیمانه
شکر یک چهارم پیمانه
زعفران (ساییده و حل‌ شده در آب ) دم کردن زعفران 3 قاشق سوپ خوری
سبزی (پاک‌ و خردشده) 150 گرم

طرز تهیه

1.برنج را با آب و مقداری نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید و قبل از پخت، آب روی آن را خالی کنید. کدو حلوایی را بشویید و خشک کنید. سرِ کدو را برش داده و داخل آن را خالی کنید؛ 
2.نیمی از کره را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. عسل، نیمی از دارچین، جوز هندی، زنجبیل، آب لیمو و مقداری فلفل سیاه را به کره بیافزایید و تفت دهید؛ سپس از روی حرارت بردارید و دیواره داخل کدو و درِ کدو را با آن مزه‌دار کنید؛ 
3.در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. سپس برنج را داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید به مدت 8 دقیقه تا نیم‌ پز شود، سپس در آبکش بریزید؛
4.پیاز را در تابه‌ای حاوی مقداری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهید، حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت تبخیر شود؛
5.زرشک و شکر را به گوشت افزوده و مخلوط کنید. نیمی از زعفران، باقی‌مانده دارچین، جوز‌هندی، زنجبیل، آب‌ لیمو، مقداری نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و مجدداً همه مواد را تفت دهید، سپس از روی حرارت بردارید، سبزی و برنج را نیز به آن اضافه و مخلوط کنید؛ 
6.داخل کدو را با مخلوط بالا پُر کنید. درِ کدو را گذاشته و در سینی مخصوص فر قرار دهید. باقی مانده کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود و به همراه مابقی زعفران روی پوست بیرونی کدو بمالید؛ 
7.سپس مواد را در طبق وسط فری که از یک ربع قبل با حرارت 175 درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده‌اید به مدت یک ساعت و 30 دقیقه قرار دهید تا کاملاً پخته شود. در مرحله آخر، دلمه را در ظرف مورد نظر قرار دهید و سرو کنید.

نکته

سبزی شامل تره و جعفری جمعاً 120 گرم و نعناع 30 گرم است.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید