آشپزی بدون عشق معنا ندارد

پلو مخلوط

پلو مخلوط.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده سازی 30 دقیقه زمان آماده سازی 45 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

مرغ (خرد شده) 500 گرم
شیر 1 پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم
هویچ (خلالی خردشده) 1 پیمانه
فلفل دلمه ای سبز و قرمز (خلالی خردشده) از هر کدام 1 عدد
قارچ (ورقه ای خردشده) 1 پیمانه
کنسرو ذرت (آبکش شده) 1 پیمانه
پیازداغ 1/2 پیمانه
برنج خیساندن خیس کردن برنج 3 پیمانه
کره 1/2 پیمانه
زعفران (ساییده شده و حل شده در آب) دم کردن زعفران 1 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه

1.فیله های مرغ را در ظرفی حاوی شیر بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت، فیله ها را در تابه ای حاوی روغن بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار داده و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند؛
2.هویج، فلفل دلمه ای، قارچ و ذرت را به طور جداگانه در تابه ریخته و تفت دهید، در آخر مواد را به همراه پیازداغ به مرغ اضافه کرده و تفت دهید؛
3.آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید؛ سپس آن را در قابلمه ای حاوی آب جوش ریخته و بگذارید به مدت 10 تا 14 دقیقه بر روی حرارت بماند تا آماده شود. پس از این مدت، برنج را آبکش کنید؛
4.در قابلمه ای مناسب، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. یک ردیف از برنج را در قابلمه ریخته و یک ردیف از مخلوط مرغ و سبزیجات را روی آن بریزید. به همین ترتیب یک ردیف برنج سفید و یک ردیف از مواد را ریخته و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
5.کره را با 3 قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم قرار داده تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، مخلوط کره را روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد؛ پس از دم کشیدن، پلو را هم زده، در ظرف مورد نظر بکشید و سرو کنید.

 پخت در فر:
پلو مخلوط را می توانید در قابلمه های نچسب یا پیرکس ریخته و روی قابلمه را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید و به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل گرم کرده اید، با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد، قرار دهید تا بپزد. در آخر کمی کره به پلو مخلوط اضافه کنید و آن را در ظرف مورد نظر برگردانید

ته دیگ آبِ گوجه فرنگی:
اگر برای ته دیگ، سیب زمینی نداشتید، نگران نباشید، باز هم می توان یک ته دیگ خوشمزه تهیه کرد. 4/1  پیمانه آب گوجه فرنگی، مقداری نمک، 8/1 قاشق چای خوری زردچوبه و یک قاشق چای خوری زعفران (ساییده و حل شده در آب) را در ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط کنید؛ سپس شش تا هفت قاشق سوپ خوری از برنج آبکش شده را به آن اضافه و کاملاً مخلوط کنید.2/1 پیمانه روغن را در قابلمه مورد نظر ریخته و روی حرارت قرار دهید، سپس مواد را در قابلمه بریزید و آن را در همه جای قابلمه پخش کنید. برنج آبکش شده را روی آن بریزید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

ته دیگ سیب زمینی رنده شده:
سیب زمینی درشت رنده شده را داخل آب سرد ریخته و پس از آبکش کردن، کاملاً آبِ آن را با فشار دست بگیرید. سیب زمینی ها را با نمک و زعفران مخلوط کرده و در تهِ قابلمه ای که حاوی روغن داغ است، بریزید و کمی با پشتِ قاشق فشار دهید. افرادی که به طعم کره علاقه دارند، با افزودن یک قاشق سوپ خوری کره به روغنِ ته دیگ سیب زمینی، می توانند طعم لذیذتری را تجربه کنند.

فکر بکر

در صورت تمایل، می توانید کمی از برنج را با آبِ شبت مخلوط کنید تا برنج هم سبزرنگ شود و هم عطر خوبی بگیرد. برای تهیه آبِ شبت، کافی است که شبتِ خردشده را در قابلمه ای حاوی آب جوش به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید؛ سپس در میکسر ریخته و آسیاب کنید و آن را از تنظیف عبور دهید.


نظر خود را بنویسید

سولمار نعیمی [ ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ]
پاسخ
باسلام و احترام
عالی بود من عاشق ته دیگ هستم حتما درست میکنم
زهرا حسین زاده [ ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ ]
پاسخ
با سلام و عرض ادب
سپاسگزارم و امیدوارم که همیشه موفق باشید
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید