آشپزی بدون عشق معنا ندارد

نان بروتشن کشمش و گردو

مدت هاست که دیگر نان، قوتِ لایموت نیست و مردم آن را به چشم ترکیب ساده ای از آرد و آب نمی بینند. اگر در گذشته، از نان، تنها برای سیرشدن استفاده می کردند، امروزه با توجه به مواد مختلفی که به آن اضافه می شود، می توان آن را به تنهایی و به عنوان یک صبحانه کامل صرف کرد. نان بروتشن کشمش و گردو نیز که آموزش داده می شود از جمله همین نان های خوشمزه و مقوی است.

513449re.jpg
20 دقیقه زمان آماده سازی 100 دقیقه زمان استراحت 20 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

آرد نول (الک‌شده) 500 گرم
نمک 9 گرم
شکر (نرم و دانه‌ریز) 35 گرم
مایه خمیرترش فوری 10 گرم
بهبوددهنده 15 گرم
روغن جامد قنادی 20 گرم
مغز گردو (خردشده) 75 گرم
کشمش 90 گرم

طرز تهیه

1. آرد نول، نمک، شکر، مایه خمیرترش، بهبوددهنده و 300 میلی لیتر آب را در مخلوط کن ریخته و حدود سه دقیقه با دورِ آهسته مخلوط کنید تا کاملاً یکنواخت شود؛
2. روغن جامد را به مواد بالا افزوده و حدود هشت دقیقه با دورِ تند، مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید؛
3. گردو و کشمش را به خمیر اضافه کرده و حدود یک دقیقه با دورِ آهسته مخلوط کنید تا کاملاً یکنواخت شود، سپس خمیر را به مدت 20 دقیقه در ظرفی دربسته در دمای اتاق استراحت دهید؛
4. از خمیر به اندازه های 60 گرمی بردارید، سپس چانه گیری کرده، روی آن ها را با سلفون بپوشانید و مجدداً به مدت 10دقیقه استراحت دهید؛
5. پس از این مدت، چانه ها را به شکل مستطیل مسطح به ارتفاع حدود دو سانتی متر فرم داده و به مدت 60 دقیقه در گرم خانه قرار دهید تا استراحت کند. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 210 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید؛
6. چانه های نان را در سینی فرِ چرب و آردپاشی شده بچینید و آن ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا بپزند. پس از این مدت، نان بروتشن آماده سرو است.

نکته

•برای جلوگیری از خشک‌شدن نان‌ها، سینی فر را از آبِ جوش پر کنید و در طبقه پایین فر قرار دهید.
•برای ممانعت از ته‌نشین‌شدن کشمش، آن را با مقداری آرد مخلوط و الک کنید، سپس آرد اضافی آن را بگیرید و استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

شهلا [ ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام
ظرف آب جوش از ابتدای مرحله پیش گرمایش باید در فر قرار بگیره یا از ابتدای مرحله پخت؟
pegah jalali [ ۰۶ مهر ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
از ابتدای مرحله پیش گرمایش
سهیلا [ ۲۱ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام می تونیم از سبوس گندم استفاده کنیم چقدر لطفا راهنمایی کنید
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۲ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام عزیزم
بله میتونید یک سوم آرد سبوس دار اضافه کنید
سهیلا [ ۱۵ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
باسلام ایا متونم از سبوس استفاده کنم برای این مقدار ارد چقدر بهتره ممنون
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۰ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام عزیزم
بله میتونید استفاده کنید ولی در نظر داشته باشید سبوس نون شمارو سفتر میکنه و دیگه حالت لطیفی نخواهد داشت. شما میتونید یک سوم ارد سبوسدار در مواد اولیتون استفاده کنید
افسانه معلمی [ ۰۴ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام .آیا به جای کشمش و گردو میتوان شکلات چیپسی داخل خمیر افزود؟منظور از آرد نول چیست آیا از آرد سنگکگ میتوان استفاده کرد.و در صورت حذف بهبود دهنده چه چیز دیگری میتوان جایگزین کرد؟با تشکر فراوان.
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۶ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام دوست عزیزم
آرد نول همان آرد قنادی است که با نام های تجاری دیگری از جمله ، .آرد سه صفر، آرد سفید و آرد کیک و شیرینی در بازار موجود است
در مورد آرد سنگک بهتر است اضافه نکنید چون کیفیت نان را پایین میاورد.
برای بهبود دهنده جایگزینی وجود ندارد. شما میتوانید بهبود دهنده را حذف کنید ولی آرد نان را زیاد نریزید
سهیلا [ ۰۹ آذر ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام منظورتون از گرمخانه همون پایین فره فره من گرمخانه نداره باید کجا بذارم
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۰ آذر ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
دوست عزیز گرمخانه ی نان متفاوت است و شما میتوانید خمیر را در جایی از آشپزخانه که گرمتر است قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید تا حجم آن دو برابر شود.
toofan mohammadi [ ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ]
پاسخ
perfect
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید