آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش تره (کردی)

429553re.jpg
4 تعداد نفرات 35 دقیقه زمان آماده سازی 3 ساعت زمان پخت

مواد لازم

لوبیا سفید نصف پیمانه (85 گرم)
لیموعمانی سیاه 5 عدد
پیاز (نگینی خرد شده) 2عدد (280 گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
مغز ران گوسفند یا گوساله (خردشده) 500 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری ( 3 گرم)
زعفران (ساییده و حل شده در آب‌جوش) 1قاشق سوپ‌خوری (14 میلی‌لیتر)
تره (پاک و خردشده) 450 گرم
سیب‌زمینی (خلالی خرد شده) 3 عدد (240 گرم)
گردلیمو نصف قاشق چای‌خوری (5/1 گرم)
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم

طرز تهیه

1.لوبیا سفید را در مقداری آب از 24 ساعت قبل خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید؛
2. روی لیموعمانی را با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید و به همراه دو پیمانه آب به مدت 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید. زمانی که جوش آمد، بجوشد، از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب بماند تا خیس بخورد، سپس هنگام مصرف در آبکش بریزید؛
3. در قابلمه ای مناسب، پیاز را در روغن کمی تفت دهید تا تغییر رنگ شود؛ سپس گوشت و زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کاملاً کشیده شود؛
4. زعفران، لوبیا و 8 پیمانه آب را اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا بپزند؛
5. در تابه ای مناسب، تره را در روغن به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید و بلافاصله به گوشت و لوبیا بیفزایید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتد؛
6. سیب زمینی را در تابه‌ای حاوی روغن سرخ کنید، و کنار بگذارید؛ لیموعمانی (و آب آن) گرد لیمو، نمک و فلفل را در 30 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن خلال سیب زمینی و با چلو سرو کنید.

نکته

اندازه تره بر مبنای پاک شده آن است که مقدار پاک نشده آن 600 گرم می باشد.

جایگزین

در صورت تمایل می‌توانید از گوجه‌فرنگی سرخ شده نیز در طبخ این خورش استفاده کنید که زمان افزودن آن اواخر پخت خورش است.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید