آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خشکابیچ

با نوع جدیدی از باقلاقاتق آشنا شوید.
خشکابیچ نوعی دیگر از باقلاقاتق گیلان است که در فصل فراوانی باقلاسبز تهیه میشود. در این خورش به جای پاچباقلا یا همان لوبیای رشتی، از باقلا سبز استفاده میشود.

خشکابیج.jpg
4 تعداد نفرات 15 دقیقه 35 دقیقه

مواد لازم

کره – 50 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) – 1 قاشق سوپ‌خوری
زردچوبه (پودرشده) – 1و نصف از قاشق چای‌خوری
باقلا سبز (پاک‌شده و بدون‌پوست) – 400 گرم
سیر (نگینی خردشده) – 6 حبه
شبت (خشک‌شده) – 3 قاشق سوپ‌خوری
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) – به مقدار لازم
تخم‌مرغ – 2 عدد

طرز تهیه

1. کره را به‌همراه روغن مایع، در قابلمه‌ای روی حرارت ملایم بریزید، سپس زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید.

2. باقلا سبز و سیر را به قابلمه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی نامطبوع باقلا از بین برود. شبت و مقداری فلفل را به قابلمه بیافزایید و کمی تفت دهید، سپس مقداری آب جوشیده (سردشده) به آن اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید تا 15 تا 20 دقیقه بجوشد. پس از این مدت، یک عدد از باقلاها را زیر دندان امتحان کنید تا از پخته شدن آن‌ها مطمئن شوید (زمانی‌که نیم‌پز شد، مقداری نمک به خورش بیافزایید).

3. تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی در ظرفی بشکنید و بدون هم زدن، در آب خورش بیاندازید سپس در قابلمه را بگذارید تا 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم به‌آرامی بجوشد، تخم‌مرغ بپزد و خورش جا بیافتد.

4. پس از این مدت، خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به‌همراه کته سرو کنید.

نکته


• برای کندن پوست دوم باقلا سبز، ابتدا آن را در قابلمه ای حاوی آب در حال جوش بریزید تا چند دقیقه بجوشد، سپس آن را آبکش کرده و بلافاصله در ظرفی حاوی آب و یخ بریزید و صبر کنید تا خنک شود. باقلا را آبکش کنید و پوست دوم را بگیرید.
• خشکابیچ معمولاً کم آبتر از گل در چمن تهیه میشود و در برخی موارد حتی به آن آب اضافه نمیشود و بهصورت سنتی در ظرفی جداگانه در داخل قابلمه پخت برنج قرار میدهند.


نظر خود را بنویسید

کوتاه کننده لینک [ ۰۴ تير ۱۳۹۶ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام ممنونم بابت اطلاعات خوبتون
موفق باشید با تشکر
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید