آشپزی بدون عشق معنا ندارد

شوربای زیره (کرمان)

معده‌تان را تقویت کنید
به آش ساده‌ای که در آن حبوبات کمی به‌کار رفته و به‌جای حبوبات، از برنج و سبزیجات بیشتر استفاده شده است، "شوربا"می‌گویند. در اصل، شوربا ترکیب «شور» به معنی نمکی و «با» به معنی هر نوع غذای پخته‌شده یا خورش است، مانند «گندم‌با»، «کدوبا» و «ماست‌با». در گذشته «با» به عنوان قاتُق (خورشی که با نان می‌خورند) صرف می‌شده است، اما به‌تدریج با آمدن برنج بر سر سفره‌های ایرانیان، جای خود را به خورش‌های امروزی داده است.

شوربا زیره.jpg
4 تعداد نفرات 15 دقیقه 60 دقیقه

مواد لازم

برنج : 1/2 و 1 پیمانه (240 گرم)
پیاز (نگینی خردشده) : 1 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) : به مقدار لازم
استاک گوشت : 4 پیمانه
زیره سبز (پودرشده) : 1 قاشق چای‌خوری
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) : به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده) : 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز (پودرشده) : 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه

1. برنج را از 3 ساعت قبل، در ظرفی حاوی مقداری آب خیس کنید، سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

2. پیاز را در قابلمه‌ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس استاک، برنج، زیره سبز، مقداری نمک و فلفل سیاه را به آن بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا 60 دقیقه بپزد.

3. در تابه‌ای حاوی روغن داغ، زردچوبه و تخم گشنیز را تفت دهید، سپس آن را در 20 دقیقه آخر پختِ شوربا، به آن اضافه کنید و بگذارید کاملاً جا بیافتد. پس از پخت، شوربای زیره را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

نکته

• برنج باید در حدی بپزد که کاملاً خرد و ریز شود. توجه داشته باشید که اگر برنج کاملاً له شود و در آش مشخص نباشد، شوربای مطلوبی نخواهید داشت.
• جویدن مقداری زیره برای ازبینبردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز بسیار مفید است. زیره درمان بسیار موثری برای رفع سوءهاضمه است و مصرف آن به کسانی که سوءهاضمه دارند، تاکید میشود.

جایگزین

در صورت تمایل، می‌توانید به‌جای استاک گوشت، از همان مقدار آب به‌همراه یک عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

alireza [ ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ ]
وب‌سایت پاسخ
خیلی ممنون سایت خوبی دارید
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید