آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش غلغل (شوشتر)

در شوشتر کسی تشنه نمی‌ماند.

آش غلغل (شوشتر).jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه 300 دقیقه

مواد لازم

پیاز (نگینی خردشده) : 1 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) : به مقدار لازم
نخود : 1/3 پیمانه
گندم : 1 پیمانه
سردست گوسفند (خردشده) : 400 گرم
لوبیا چشم بلبلی : 1/4 پیمانه
لوبیا قرمز : 1/4 پیمانه
باقلا زرد (لپه باقلا) : 1/4 پیمانه
عدس : 1/3 پیمانه
برنج : 1/2 پیمانه
زردچوبه (پودرشده): 1 قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز (پودرشده): 1 قاشق چای‌خوری
لیموعمانی (پودرشده): 1 قاشق سوپ‌خوری
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده): به مقدار لازم
نعناع داغ: مقداری برای تزیین
سیرداغ (خلالی خردشده): مقداری برای تزیین

طرز تهیه

1. پیاز را در قابلمه‌ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود. نخود خیس و آبکش‌شده را همراه گندم، گوشت و 10 پیمانه آب جوش به قابلمه بیافزایید و حررات را زیاد کنید تا جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم کنید تا به‌مدت 4 ساعت و 30 دقیقه بپزند.

2. پس از یک ساعت و 30 دقیقه، لوبیاها را به مواد بالا بیافزایید.

3. در یک ساعت آخر پخت، باقلا زرد، عدس و برنج را اضافه کنید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند.

4. زردچوبه و تخم گشنیز را در تابه‌ای حاوی روغن تفت دهید و در 30 دقیقه آخر پخت، به آش بیافزایید.

5. پس از پخت، آش را در آبکش بریزد. گوشت را از استخوان جدا کرده و آن را با گوشت کوب دستی بکوبید (یا گوشت را ریش‌ریش کنید). حبوبات را نیز بکوبید و همراه گوشت به قابلمه برگردانید.

6. آب آش را نیز همراه پودر لیموعمانی، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش بیافزایید و مجدداً روی حرارت ملایم قرار دهید تا به‌مدت 30 دقیقه دیگر بپزد، کاملاً جا بیافتد و لعاب‌دار شود. آش غلغل را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن، نعناع‌داغ و سیرداغ بریزید و سرو کنید. 

نکته


• تمام آش هایی که حبوبات و گوشت آن کوبیده می شوند، باید به مدت طولانی پخته شوند تا هنگام کوبیدن، حبوبات و گوشت کاملاً نرم شده باشند.
• در چین از لوبیای چشم بلبلی برای رفع تشنگی استفاده می شود و معتقدند از تکرر ادرار جلوگیری می کند پس این غذا میتواند یک گزینه عالی برای سحر باشد


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید