آشپزی بدون عشق معنا ندارد

مجموعه‌ دستورات تهیه انواع ترشی و شور در قالب لوح فشرده

ترشی، توشه مسافران دریا
ترشی انداختن یکی از روش های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی است که در آن، ماده غذایی موردنظر را داخل محلول آب نمک یا سرکه که هر دو pH پایین و حالت اسیدی دارند، قرارمی دهند. در برخی کشورها مانند کُره، به انواع سبزیجات نمک اضافه می کنند که باعث خارج شدن آب اضافی موجود در آن ها می شود؛ سپس سبزیجات را در ظروفی قرار می دهند تا به طور طبیعی تخمیر شده و محلول سرکه مانندی به دست آید. در ترشی انداختن برخلاف کنسروکردن، نیازی به استریل کردن کامل ماده غذایی نیست. pH اسیدی ترشی سبب می شود هیچ باکتری یا قارچی نتواند به راحتی در چنین محیطی رشد کند. ترشی انداختن برای نگهداری و استفاده از مواد غذایی در خارج از فصل برداشت به وجود آمد. در گذشته، از مواد غذایی ترشی شده در مسافرت های طولانی، به خصوص مسافرت های دریایی استفاده می شد.
البته امروزه افراد، نه تنها به دلیل نگهداری از مواد غذایی، بلکه برای لذت بردن از طعم انواع ترشی، اقدام به ترشی انداختن می کنند.

عنوان شماره صفحه
نکات تهیه ترشی و شور 2
ترشی بادنجان 4
ترشی سبزیجات 5
پیاز ترشی سفید 6
ترشی انار 7
ترشی لیته بادنجان 8
ترشی انبه 9
ترشی انگور 10
ترشی آلو قرمز 11
ترشی آناناس و آلبالو 12
ترشی بادنجان فوری 13
ترشی بندری 14
ترشی پرتقال 15
ترشی پیاز قرمز 16
ترشی خشکبار 17
ترشی رشتی 18
ترشی زردآلو 19
ترشی موسیر 20
ترشی تخم مرغ 21
ترشی کدو حلوایی 22
ترشی نازخاتون (آمل) 23
ترشی گوجه 24
شور نخودفرنگی 25
شور بامیه و گل کلم 26