دلمه لواش

PO2A9775.jpg
4 تعداد نفرات 40 دقیقه زمان آماده ‏سازی 3:30 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

لوبیا چیتی خیساندن 1 پیمانه
نمک و فلفل قرمز (پودرشده) به مقدار لازم
برنج خیساندن خیس کردن برنج 1 پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم
جعفری (پاک و خردشده) 20 گرم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 250 گرم
گوجه‌فرنگی (رنده‌شده) 2 عدد
نان لواش به تعداد لازم
پنیر موتزارلا (رنده‌شده) 200 گرم
سس تمرهندی طبق دستور داده‌شده

طرز تهیه

1. آب روی لوبیای خیس شده را خالی کنید و آن را در قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت ملایم، قرار دهید تا به مدت 3 ساعت بپزد. در اواسط پختِ لوبیا، مقداری نمک به آن بیافزایید و آن را آبکش کنید؛
2. آب روی برنج خیس شده را خالی کنید سپس آن را به همراه 500 میلی لیتر آب، یک قاشق سوپ خوری روغن مایع، جعفری و مقداری نمک در قابلمه ای بریزید، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت 20 دقیقه بپزد؛
3. در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت کم، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت کاملاً کشیده شود (در حین تفت دادن، گوشت را با قاشق چوبی از هم باز کنید). گوجه فرنگی را به آن بیافزایید و تفت دهید سپس حرارت را کم کنید تا گوشت به مدت 30 دقیقه بپزد؛
4. پس از این مدت، برنج و لوبیا را به همراه مقداری نمک و فلفل قرمز به تابه حاوی گوشت بیافزایید و مخلوط کنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید؛
5. نان ها را به ابعاد 20×15 سانتی متر برش بزنید. از مخلوط آماده شده به اندازه دلخواه بردارید و روی لبه نان ها قرار دهید سپس نان ها را رول کنید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کنید؛
6. دلمه های آماده شده را در ظرفی نچسب و مخصوص فر بچینید و روی آن ها را با پنیر موتزارلا بپوشانید سپس ظرف را به مدت 20 تا 30 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید، قرار دهید تا دلمه ها بپزند و پنیر ذوب شود؛
7. در این فاصله، سس تمرهندی را آماده کنید. پس از این مدت، دلمه لواش را از فر خارج کنید و به همراه سس تمرهندی سرو کنید.

روش تهیه سس تمرهندی
یک پیمانه تمرهندی را به مدت یک ساعت، در مقداری آبِ ولرم خیس کنید سپس در صافی بریزید و با فشار پشتِ قاشق، هسته و پوسته را جدا و عصاره آن را از صافی رد کنید. در ظرفی، عصاره تمرهندی را به همراه یک عدد پیاز (نگینی خردشده)، 20 گرم گشنیز (پاک و خردشده)، مقداری نمک و فلفل قرمز بریزید و کاملاً هم بزنید. 


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید

[ چاپ ]