دلمه به با شیره انگور

دلمه-به-با-شیره-انگور.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه آماده ‏سازی 1:30 ساعت زمان پخت

مواد لازم

آلو بخارا خیساندن 8 عدد
بِه 4 عدد
آب ‏لیموترش تازه 1/4 پیمانه
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
خلال بادام خیساندن یک دوم پیمانه
مغز گردو (خردشده) خیساندن یک دوم پیمانه
پیازداغ خیساندن 2 قاشق سوپ‏ خوری
کشمش (شسته و آبکش شده) خیساندن 57 گرم
دارچین (پودرشده) 1قاشق سوپ‏ خوری
جوزهندی (رنده ‏شده) 1قاشق سوپ‏ خوری
سرکه سفید یک چهارم پیمانه
شیره انگور یک دوم پیمانه
زعفران (ساییده و حل شده در آب) دم کردن زعفران 2 قاشق سوپ‏ خوری
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
کره (ذوب‏ شده) یک دوم پیمانه

طرز تهیه

1. در ظرفی، آلو بخارا را در یک پیمانه آب خیس کنید، پس از مدتی آبکش کنید و آب آن را نگه دارید؛
2. قسمت سرِ بِه‏ ها را یک برش گِرد بزنید و داخل آن ها را خالی کنید (قسمتِ سَر و خرده‏ های داخل بِه را نگه دارید)؛
3. در قابلمه ‏ای، مقداری آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی‏ که جوش آمد، آب لیموترش را به آن بیافزایید. خرده‏ های بِه و بِه کامل را به آب در حال جوش اضافه کنید و پس از چنـد دقیقـه آبکش کنید و بگذارید آبِ آن کاملاً گرفته شود؛ 
4. خرده ‏های بِه را در تابه ‏ای حاوی مقداری روغن تفت دهید، سپس خلال بادام خیس و آبکش ‏شده و گردوی خیس و آبکش ‏شده را به خرده ‏های بِه اضافه کرده، مجدداً تفت دهید و از روی حرارت بردارید؛
5. در تابه ‏ای حاوی روغن داغ، آلو بخارای خیس و آبکش ‏شده و پیازداغ را با یکدیگر تفت دهید تا آب آن کشیده شود، ابتدا کشمش خیس و آبکش ‏شده، نیمی از دارچین و نیمی از جوزهندی را اضافه کنید و تفت دهید، سپس آب آلو بخارای خیس‏ شده، نیمی از سرکه، شیره انگور، زعفران، فلفل و نمک را بیافزایید و هم بزنید و به مخلوط بِه اضافه کنید؛
6.  داخل بِه ‏ها را با مخلوط بالا پُر کنید و درِ بِه ‏ها را روی آن ها قرار دهید؛
7. کره را در قابلمه ‏ای روی حرارت ملایم ذوب کنید. بقیه دارچین، جوزهندی، شیره انگور و زعفران را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس دو پیمانه آب به آن بیافزایید، دلمه ‏ها را داخل آن بچینید و حرارت را زیاد کنید. زمانی‏ که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا به ‏مدت یک ساعت و 30 دقیقه بپزد؛
8. در 30 دقیقه آخرِ پخت، بقیه سرکه را اضافه کنید و  بگذارید دلمه‏ ها کاملاً بپزند، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.

نکته

اگر آبِ دلمه ‏ها تبخیر شد و اما هنوز نپخته بودند، می‏ توانید مقدار کمی آب به آن بیافزایید.
حجم موادی که داخل هر بِه می‏ریزید، خیلی زیاد نباشد و کمی تا دهانه بِه فاصله داشته باشد.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید

[ چاپ ]