مجله بهمن شماره ۱۳۰


محصول دیجیتالی

شماره 130 (بهمن 97) سانازسانیا

۱۰٫۰۰۰

فایل پی دی اف این مجله  را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.

فایل را دانلود کنید و در صورت خرید کاغذی مجله می توانید برای سفارش با شماره تلفن 22722508 - 021 تماس بگیرید.

WWW.SANAZSANIA.SHOP 

زمستانی آشپزی کنید و از سرما لذت ببرید

ماه‌ها یکی پس از دیگری می‌آیند و می‌روند، هر کدام رنگ و نقشی از خود در صحنه طبیعت به‌جای می‌گذارند و پس از مدتی، با طرح دیگری جایگزین می‌شوند. شاید یکی از دلایلی که این طرح‌ها و نقش‌ها هیچ‌گاه جنبه تکرار به خود نمی‌گیرند، همین باشد که به‌طور مرتب تغییر می‌کنند. نه همیشه تابستان است که از گرمای هوا، دلزده شد، نه همیشه زمستان است که از سوز سرما دلسرد شد و این شاهکار خداوند است.

اگر کمی ظرافت به خرج دهیم، ابعاد این شاهکار را می‌توان در هنر آشپزی هم نظاره‌گر بود؛ چراکه صرف‌نظر از غذاهای معمول و رایج، هر فصلی و هر ماهی، هر آب و هوایی، غذاهای مختص خود را هم به ارمغان می‌آورد تا لذت بیشتری از آن‌ها ببریم. همان‌طور که خوردن لبو و کدوحلوایی داغ در آفتاب سوزان تابستان، غیر قابل تصور است، نوشیدن یک لیوان شربت لیموناد یا خوردن آب‌دوغ‌خیار هم در چله زمستان دور از ذهن است؛ بنابراین آشپزی، ارتباط مستقیم با تغییرات در طبیعت دارد و همگام با آن قدم برمی‌دارد.

حالا در بهمن ماه، دومین ماه زمستان به سر می‌بریم، ماهی که سرما را شاید بیش از هر ماه دیگری از زمستان حس کنیم و خوردن غذاهای داغ خیلی دلچسب باشد. در این ماه، صبحانه‌هایی در نظر گرفته‌ایم از جنس زمستان، صبحانه‌هایی داغ که از همان ابتدای صبح، گرم‌تان می‌کند و کمک می‌کند با انرژی از خانه خارج و به جنگ سرما بروید.

پس از صبحانه نوبت به غذاهای اصلی می‌رسد که سرو آن‌ها را باید در زمستان تجربه کنید. طبق روال همیشگی، گشت‌وگذاری در آشپزی ملل مختلف کردیم و غذاهایی را برای شما انتخاب کردیم تا بهمن‌ماه امسال را متفاوت از سال‌های پیش آشپزی کنید و از خوردن غذاهای زمستانی بین‌المللی لذت ببرید. در این پرونده، غذاهایی از جنس گوشت و مرغ هم قرار داده‌ایم تا سرنخی باشد برای استفاده متفاوت از این دو ماده غذایی در آشپزی.

از آنجایی که سس پستو به یکی از سس‌های پرطرفدار و البته پرکاربرد در آشپزی تبدیل شده، آموزش چند غذای خوشمزه با این سس محبوب و همچنین آشنایی با انواع سس پستو را در این شماره قرار داده‌ایم.

علاوه بر پرونده ثابت و همیشگی یعنی غذاهای سنتی ایرانی، پرونده‌ای از دسرهای خوشمزه و زمستانی هم برایتان در نظر گرفته‌ایم که سرو آن‌ها با یک فنجان قهوه یا هر نوشیدنی داغ دیگری در سرما بی‌نظیر خواهد بود.

[ چاپ ]