آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کلم بروکلی ۲۲ شهريور ۱۳۹۴

بروکلی.jpg

بروکلی از خانواده کلم است و میتوان آن را سردسته سبزیجات سالم دانست. فواید بروکلی آنقدر زیاد است که متخصصان توصیه میکنند، بهصورت روزانه، در انواع سالادها و غذاها، از آن بهره ببرید.

خواص کلم بروکلی

در تقویت سیستمهای عصبی، ایمنی، بینایی و قلبی - عروقی نقش دارد و علاوه بر استحکام استخوانها مانع از افزایش فشار خون میشود.

مصرف بروکلی خام یا جوانه آن، میتواند در سلامت معده و سیستم گوارش موثر باشد و از رویش ناخواسته و ایجاد شرایط مناسب، برای رشد هلیکو باکتر پیلوری (عامل اصلی بروز ناراحتیهای گوارشی) جلوگیری کند.

مصرف کلم بروکلی خام و یا جوانه آن

اگر از خوردن بروکلی خام لذت میبرید، بهمنظور کاهش عوارض گوارشی، ناشی از آنزیمها و ترکیبات سولفوری موجود در آن، باید ابتدا بروکلی را قطعه قطعه کنید. در هنگام میل کردن نیز آن را خوب بجوید تا آنزیمهای متابولیزه کننده سولفور، فعال شوند.

جوانه بروکلی به دلیل وجود ویتامین C در آن، بسیار ارزشمند است.



پختن , کلم بروکلی , طبخ

انتخاب و نگهداری

هر چه رنگِ کلم بروکلی تیرهتر باشد یا تهرنگِ ارغوانی داشته باشد، مرغوبتر است و ارزش غذایی بالاتری دارد؛

برای فریز کردن بروکلی، حتماً آن را بلانچ کنید؛

زمان بلانچ کردن بروکلی، دو دقیقه در آب جوش و سه دقیقه در آب سرد و یخ است؛

نحوه پاک کردن و آمادهسازی

بروکلی را پیش از مصرف، با دقت، با آب سرد بشویید سپس ساقههای خشنِ آن را جدا و در صورت وجود لکههای قهوهای، آنها را خارج کنید.

قسمت سر یا گل بروکلی را به چهار قسمت تقسیم کنید تا سریعتر پخته شود. پوست ساقه کلم بروکلی را بگیرید و آنها را به دونیمه تقسیم کنید.

نحوه بخار پز کردن کلم بروکلی

به دلیل ضخیمتر بودن ساقههای بروکلی نسبت به گل آن، قبل از افزودن قسمت سر یا گل در غذاها، اقدام به طبخ ساقههای آن کنید.

بدین منظور مقدار کمی آب در قابلمه ریخته و اجازه دهید جوش بیاید سپس ساقههای بروکلی را در قابلمه بریزید و اجازه دهید بهمدت 2 دقیقه بپزد. گل و برگ را اضافه کرده و بهمدت 5 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.


سالاد کلم بروکلی

بخارپز کردن بروکلی و طبخ در مایکروویو

بخار پز کردن کلم بروکلی بهترین روش برای طبخ آن است چرا که میزان فلاونوئیدها، ویتامینهای گروه B، C و کاروتنوئیدها با این روش بهتر حفظ میشود.

برای طبخ درمایکروویو ناچار به استفاده از آب زیاد هستید؛ میزان آب مورد استفاده در حفظ ارزش غذایی، بسیار مهم است؛ به همین دلیل، طبخ به روش بخارپز، نسبت به طبخ در مایکروویو ارجحیت دارد.

سرخ کردن کلم بروکلی

برای کاهش آسیب به مواد مغذی کلم بروکلی در حین سرخ کردن، باید آن را در روغنی با حرارت 125 درجه سانتیگراد و بهمدت 3 دقیقه یا کمتر سرخ کنید.

هماهنگی طعم

کلم بروکلی در کنار ماهی، پنیر، انواع سس (مخصوصاً سس پستو)، لیموترش، دانه کاج، خامه و روغن زیتون، میتواند انتخاب مناسبی باشد.

میتوانید قسمت سر بروکلی و ساقه خرد شده آن را به تخممرغ اضافه و در تهیه انواع املت و کوکو از آن استفاده کنید. 


کلم بروکلی

نظر خود را بنویسید

مرتضی یعغوب‌نژاد [ ۰۶ مهر ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام و صلوات بر شما دوست عزیز گرامی، مطلب خوبی بود، بسیار استفاده شد، باشد که رستگار شوید.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید