
امروز ۲۳ اردیبهشت روز جهانی غذای مشهوری ست که از خاورمیانه و به ویژه کشورهای عربزبان به سفره ملل راه یافته و روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا میکند: حمص. حمص از نخود پخته و لهشده همراه با آبلیمو، روغن زیتون، نمک و سبز لهشده و لوبیا برای عطر و طعم بیشتر ساخته میشود. حمص سنتی، از نام نخود به زبان عربی وام گرفته شده است ، اما این روزها با سیبزمینی شیرین، لوبیا سیاه و کدو سبز هم تهیه میشود. حمص یک غذای رژیمی محسوب میشود که در آن شکر و کالری زیادی وجود ندارد، در عوض دارای پروتئین زیادی است که بدون اینکه چاقی بیاورد، انرژی بدن را به خوبی تامین میکند. خوردن آن همراه با کرفس یا هویج، به عنوان یک میانوعده رژیمی توصیه شده است. علاوه بر آن به خاطر وجود چربیهای سالم و غیراشباع شده، برای بهبود وضعیت کلسترول بد خون و همچنین کنترل قند خون کمک میکند و در نتیجه، برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، مفید است. اما این اصلا به این معنا نیست که در مصرف آن میتوان زیادهروی کرد. یک فنجان از این خوراکی، در حدود ۴۰۸ کالری دارد که اگر مصرف آن هر روز یا چند وعده در روز باشد، مفید نیست. در روز بیش از ۱۵ آمریکایی حمص میخورند و در جمع رکوردهای گینس هم یک رکورد را به خود اختصاص داده است: در ماه مه سال ۲۰۱۰ میلادی، ۳۰۰ آشپز لبنانی، در روستایی در نزدیکی بیروت بزرگرین حمص جهان را به وزن ۱۰ هزار و ۴۵۲ کیلوگرم پختند. یک نکته حاشیهای برای پایان مطلب هم این که نخود، قدمتی بیش از ۷ هزار سال دارد. نخودهای قدیمی در انواع مختلفی، در یونان، ایتالیا، خاورمیانه، هند، اسپانیا و پرتغال کشت میشدهاند و رنگهای گوناگونی از بژ، سبز، سیاه و سفید و قرمز داشتهاند.
انواع مختلف آن را درصفحه رسمی اینستاگرام و کانال تلگرام ما گذاشته شده است.
sanazsania