آشپزی بدون عشق معنا ندارد

۲۵ راز برای تهیه یک کیک شکلاتی حرفه‌ای ۱۰ بهمن ۱۳۹۵

کیک-شکلاتی.jpg

با شما شرط میبندیم، کیک شکلاتی انتخابی است که نمیتوانید به آن نه بگویید. پس از این فرصت استفاده کنید آستین بالا زده و برای دل خودتان یا نشاندن لبخند روی لب کسانی که دوستشان دارید، دست به کار شوید. تهیه کیک شکلاتی ، مانند هر دستور دیگری راز و رمزهایی دارد که باید به آن مسلط باشید. با ما همراه شوید!

  • برای تهیه کیک شکلاتی، میتوانید استفاده از مواد جدید را تجربه کنید. شیر را با ماست یا خامه ترش جایگزین کنید تا بافت و طعم متفاوتی در کیک ایجاد  کنید. کیک شکلاتی بهویژه با طعمهای اسیدیتر مانند خامه ترش، ماست و باترمیلک همخوانی بهتری دارد.
  • یکی دیگر از جایگزینهای ایدهآل برای تهیه کیک شکلاتی، استفاده از چغندر پخته، پوره و خنک شده است. میتوان از آن به جای شیر استفاده کرد تا طعم قوی در کیک شکلاتی حاصل شود.
  • دقت کنید حتما قبل از استفاده از مواد اولیه در تهیه کیک، آن ها را در دمای محیط قرار دهید تا کاملا دمای آن ها با دمای محیط یکی شود مانند تخممرغ، شیر، کره و وانیل.
  • اگر زمان کافی ندارید برای اینکه تخم مرغ ها را در دمای محیط قرار دهید، میتوانید تخممرغها را با قرار دادن در ظرف حاوی آب ولرم بهمدت 30 دقیقه، زودتر به دمای محیط برسانید(درجه و میزان گرمای آب بسیار حائز اهمیت است زیرا چنانچه آب کمی گرم باشد، باعث پخته شدن تخم مرغ ها می شود).
  • اگر زمان کافی ندارید برای اینکه کره را در دمای محیط قرار دهید، میتوانید کره را با خرد کردن به تکههای کوچک و استراحت دادن برای 15 دقیقه، سریعتر به دمای محیط برسانید.
  • همیشه از عصاره وانیل خالص استفاده کنید.
  • میزان عصاره وانیل را در کیک شکلاتی دوبرابر کنید تا کیک را از طعم شکلاتی مطلق خارج کند.
  • زمانی که صحبت از شکلات نیمه شیرین یا شکلات تلخ می شود میتوانید آن ها را به جای یکدیگر استفاده کنید.
  • مایه کیک شکلاتی این خصوصیت را دارد که میتوانید بی نهایت مزه به آن ببخشید. به عنوان مثال میتوانید به آن موز، شکلات چیپسی سفید، قهوه دم کرده، پودر دارچین یا حتی پودر فلفل قرمز اضافه و طعم آن را دوچندان کنید. این فهرست از مواد افزودنی، واقعاً بیپایان است و میتوانید مواد اولیه دیگری نیز به آن بیافزایید.
  • برای تهیه کیک پُفکی، باید زمان همزدن کره و شکر را کمی بیشتر از قبل در نظر بگیرید. همزدن را تا زمانی ادامه دهید که مخلوط پُف کند و رنگ آن زرد مات شود که این کار حداقل 5 دقیقه طول میکشد.
  • هنگام استفاده از مواد خشک و مواد تَر، ابتدا با مواد خشک شروع کنید و با مواد خشک نیز تمام کنید.
  • از مخلوط کردن بیش از حد پرهیز کنید و فقط مواد را تا زمانی مخلوط کنید که با یکدیگر ترکیب شوند.
  • میزان شکر را تا حد امکان با دقت اندازهگیری کنید. چرا که اگر میزان شکر بیشتر از میزان درخواست شده در دستور باشد، رویه کیک تیره و اگر کمتر باشد، بسیار روشن و سفت خواهد شد.
  • میزان آرد را تا حد امکان با دقت اندازهگیری کنید. چرا که اگر میزان آرد بیشتر از میزان درخواست شده در دستور باشد، رویه کیک ترک خواهد خورد.
  • قبل از اضافه کردن تخممرغها به سایر مواد بهتر است آن ها را با چنگال هم زده باشید.
  • نمک را فراموش نکنید زیرا به بیرون کشیدن طعم مواد باقیمانده کمک خواهد کرد (البته در میزان استفاده از آن نیز بسیار هوشمندانه عمل کنید).
  • قالب کیک را 3 تا 4 بار به پیشخوان یا صفحه کار خود بهآرامی بکوبید تا مایه کیک بهطور یکنواختتر در قالب پخش شود و روی آن صافتر باشد.
  • اگر در حال پخت بیش از یک کیک بهطور همزمان هستید، فضای قرارگیری آن ها در فر باید یکنواخت باشد تا بهطور یکنواخت و همزمان پخته شوند.
  • در20 دقیقه اول پخت، در فر را باز نکنید تا کیک بهطور صحیح و درست پُف کند.
  • زمانی که بوی کیک شکلاتی به مشامتان رسید، بدانید که کیک تقریباً پخته شده است.
  • از زیاد پختن کیک در فر پرهیز کنید، زیرا کاکائو باعث خشکشدن کیک خواهد شد. کیکهای خشک هرگز طعمی شبیه به کیکهای مرطوب نخواهند داشت.
  • کمتر پختن کیک شکلاتی بهمراتب بهتر از زیاد پختن آن است. اگر کیک را از فر خارج کنید و متوجه شوید بیش از حد پخته است، دیگر کاری از دست شما بر نمیآید اما اگر کمتر پخته شده باشد، هم میتوانید آن را به فر بازگردانید و کمی بیشتر بپزد و هم بسیاری بافت مرطوب و خامهای آن را نیز دوست دارند.
  • از قالبهای شفاف برای پخت کیک شکلاتی استفاده کنید. قالبهای تیره باعث تیره و سفت شدن دیوارههای کیک خواهند شد.
  •  برای جلوگیری از چسبیده شدن کیک به کف قالب، به جای آردپاشی، پودر کاکائو کف قالب الک کنید. با این کار، علاوه بر ویژگی چسبیده نشدن کیک به کف قالب، طعم شکلاتی نیز به کیک میبخشید.
  • اگر محل زندگی شما در ارتفاع بالاتری قرار دارد، باید بدانید که ارتفاع میتواند باعث پٌف کردن سریعتر کیک شود. از این رو، شما میتوانید با افزایش میزان مایعات و کاهش میزان شکر این مشکل را حل کنید. میزان مایعات را به ازای هر پیمانه، تا 2 قاشق سوپخوری افزایش دهید و میزان شکر را به ازای هر پیمانه تا یک قاشق سوپخوری کاهش دهید. همچنین میتوانید میزان جوش شیرین را تا  8/1 قاشق چایخوری و زمان پخت را 3 تا 5 دقیقه کاهش دهید.
  • اگر اولین بار است که تصمیم گرفته اید کیک شکلاتی درست کنید بهتر است  ابتدا دستوری را انتخاب کنید که سادهتر باشد و پس از آن روش تهیه دیگری انتخاب کنید که کمی دشوارتر باشد و این احساس را در شما ایجاد کند که میتوانید بر رسپیهای سختتر نیز تسلط پیدا کنید.

 

نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید