آشپزی بدون عشق معنا ندارد

درباره‌ موسسین

founder.jpg
Print چاپ

شاید زمانی که ساناز مینایی در دوره کودکی، در تجربه نخستش برای پخت "عدس پلو" موفق نشد، از آشپزی منزجر می شد و به دلیل ناکام ماندن در تجربه اولش، دور هر چه پخت وپز را خط می کشید؛ امروز نخستین و معتبرترین آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی کشور هم شکل نگرفته بود! جالب آن که سانازمینایی، در سال های بعد، نه تنها آشپزی با مهارت بسیار بالا شد، بلکه مصمم گردید تا نقشی اثرگذار در برپاکردن انقلاب صنعت آشپزی و شیرینی پزی نیز در ایران داشته باشد. او که به هنرهای طراحی و مجسمه سازی علاقه مند بوده است، هنر را با آشپزی ترکیب کرد و با انتشار کتاب های رنگی آشپزی -با چاپ عالی و در شان مکتب تاریخی آشپزی ایرانی- و همچنین بنیان نهادن نخستین آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی ایران در بهترین نقطه پایتخت، بدون آن که تحت تاثیر منفی گویی هایی نظیر اینکه؛ "آشپزی نیاز به فرهنگ سازی ندارد" یا "احداث آموزشگاه و کتاب های جذاب او اقدامی تجملاتی است"، قرار بگیرد؛ به هدفش پایبند ماند تا سرانجام با کسب جوایز معتبر بین المللی، نظیر "تندیس زرین مجمع جهانی نشان منتخب" به عنوان نخستین و تنها بانوی ایرانی (در سال 1391 خورشیدی)، دریافت گواهینامه ممتاز ارزش گذاری هنر از هیات نظارت استان و هیات نظارت مرکزی سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور در سال 90-91، اخذ عنوان موسس و مدیر ممتاز آموزشگاه های خصوصی از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در سال 90-91، دریافت بیش از 20 لوح تقدیر، تندیس و دیپلم افتخار در این صنعت و... نشان دهد که راهش را از همان ابتدا درست برگزیده است.

سانازمینایی که با وارد کردن صنعت حجم و سپس طراحی به صنعت آشپزی، شم خلاقانه خود را هم وارد این دانش کرده است؛ در ادامه کار، پیرو باور دیرینش مبنی بر اینکه ایرانیان دارای مکتب و فرهنگ اصیل و ارزنده در زمینه آداب پذیرایی و آشپزی هستند، نزد وزیر تعاون،کار و امور اجتماعی رفت تا سرانجام برای نخستین بار در ایران، بسته  Golden chef را نیز مطرح و پیشنهاد دهد. بسته ای که آغازی تازه و اصولی را برای نظام آموزشی و رعایت استاندارد های تکنیک های آشپزی و شیرینی پزی رقم زده است و به گواه کارشناسان این پیشه ارزنده، حتی در سال های آینده، رویدادهای تازه و مبارکی را برای نسل امروز و فردا به یادگار باقی خواهد گذاشت.

همه این ها در حالی است که ساناز مینایی، درکنارطراحی وتدوین 14 بسته آموزشی تحت عنوان Golden chef مطابق با استانداردهای جهانی در سال 1391 خورشیدی، دایره المعارف جامع آشپزی ایران را نیز که حدود 30 سال روی آن اقدام پژوهشی صورت گرفته است، در قالب 3 جلد برای ارائه به علاقه مندان در دست انتشار دارد که به زودی وارد بازار نشر کشور خواهد شد. البته به این اقدام های مینایی، می توان نشر 27 عنوان کتاب پرطرفدار، انتشار چند لوح فشرده الکترونیکی با همکاری سفارت ایتالیا در زمینه آداب پذیرایی و تکنیک های آشپزی و... نیز اشاره کرد. همه این ها، بخشی از صدها اقدام دلسوزانه ساناز مینایی برای ارتقای صنعت آشپزی ایران، به شیوه اصولی و علمی است که در کنار راه اندازی ماهنامه "سانازسانیا" به عنوان یکی از شاخص ترین و پرتیراژ ترین نشریات صنعت غذا و آشپزی، نامش را به عنوان بانویی تاثیرگذار در این پیشه به هر دو شکل خانگی و صنعتی ماندگار کرده است و بر اساس اظهار نظر خودش، مبنی بر اینکه روحیه ایده آل گرایی او، نقطه پایانی برای گذر از مرز پیشرفت های کنونی قائل نیست؛ می توان همچنان به ادامه دستاوردهای بنیانگذار نخستین موسسه آشپزی وشیرینی پزی مطابق استانداردهای نوین آموزشی دنیا خوشبین و چشم انتظار ماند.


sanaz-minaii1 ساناز مینایی sanaz-sharifi1 ساناز شریفی