آشپزی بدون عشق معنا ندارد

ساناز شریفی

sanaz-sharifi1.jpg
Print چاپ

یادگارهای ماندگار بانوشریفی،دستاورد رزومه بلندبالای اوست

برای یک مادر، چه افتخاری از این بالاتر که یادگارانش، افتخار او دردوران پس‌ از گذران اوقات شیرینی‌های کودکی باشند! افتخاری که ساناز شریفی،دخترارشد بانوی خوش نام صنعت آشپزی ایران، با الهام ازهنرنمایی های بانو مینایی، این مهم را رقم زده است تا امروز با کارنامه‌ای درخشان در دوران شکوفایی نشان دهد؛ نه تنها امروز، بلکه در سال‌های آینده نیزاتفاق‌های خوش بیشتری برای این هنر در سفره‌ی‌ ایرانیان رخ خواهد داد. بانویی جوان که در هفدهمین روز نخستین ماه پاییز سال 1362 خورشیدی چشم به جهان گشود تا پس از طی دوران نوجوانی و دانش آموختگی در مقطع لیسانس مدیریت بازرگانی و فوق لیسانس مدیریت اجرایی از دانشگاه ورزبورگ آلمان؛ مسوولیت ماهنامه "سانازسانیا" را بپذیرد و نشان دهد؛ "استقلال" یکی ازآموخته‌های تربیتی اوست که کمترین‌ ویژگی آن، ضمانت ادامه راه مادر در زمینه فرهنگ سازی بهینه سازی انتقال موادغذایی تولیدی کشاورزان و مدیران صنایع غذایی به درون سفره ی خانواده‌هاست.

البته ساناز شریفی در این راه همزمان با بهره‌مندی از نعمت مشورت‌های دلسوزانه مادر، دوره‌های آموزشی مرتبطی را نیز مانند دوره یک ساله تخصصی آشپزی و شیرینی پزی "ریتز" گذرانده تا دانش روز را مکمل تجربه‌های گرانقیمت آموخته شده از مادرش در زمینه مرتبط با آشپزی کند.

از آنجا که اطلاع یافتن خوانندگان ماهنامه یا سایت "سانازسانیا" از رزومه بانو ساناز شریفی، ازسویی به تعامل بهترخوانندگان و رسانه تحت مدیریت وی کمک خواهد کردو ازسوی دیگرآنها درجریان چشم اندازی که موسسه سانازسانیا وگردانندگان نشریه برای آنها تدارک دیده‌اند، قرارخواهند گرفت؛ لذا جهت اطلاع علاقه‌مندان آموزش آشپزی وشیرینی پزی، درفهرست زیر به مواردی از استعدادها وتوانایی های بالقوه وبالفعل نامبرده اشاره شده است. کارنامه‌ای که با نگاه دوراندیشانه بانو ساناز شریفی، نویدمی‌دهد که راه پیموده شده قرارنیست متوقف بماند و طی روزها و سال‌های آینده، از او و نشریه تحت مدیریتش دستاوردهای تازه ای برای دوستداران آشپزی ایران به یادگار، ماندگار خواهد شد.

البته وقتی سانازشریفی بارها چه به صورت حضوری یا تلفنی درمقابل این پرسش خوانندگان ماهنامه قرار گرفته که در این زمانه چرا به رغم امکان فعالیت در موقعیت های دیگر شغلی به این پیشه پا گذاشته است، می گوید: تلاش32ساله مجموعه "سانازسانیا" بر این  موضوع متمرکز بوده است که علاوه بر زینت بخشیدن به سفره خانه هموطنان ، در زنده نگه داشتن فرهنگ غذای ایرانی و نیز آشنایی با سایر فرهنگ های غذایی ملل دنیا گام های اثرگذار و ماندگاری برداشته شود .

و هنگامی که از او پرسیده شد که ازچه زمان به پیشه هیجان انگیزآشپزی گرایش پیداکرده، می گوید: از کودکی با دیدن عشق مادرم (ساناز مینایی)به این پیشه ، عشق  آن در وجودم ریشه دوانیده  و جزیی از تارو پود وجودم شده است. تلاش مادرم  برای برآوردن کدبانویی ایرانی، افتخاری بزرگ است که امیدوارم من نیز بتوانم نقشی درسرعت بخشیدن به آن داشته باشم .

  •  از بنیانگذاران طراحی و تدوین 14 بسته آموزشی تحت عنوان "سر آشپز طلایی" (Golden Chef) مطابق با استانداردهای جهانی / 1391خورشیدی
  •  یکی از مخترعین در ثبت اختراع" سر آشپز طلایی"
  •  دارا بودن کارت مربیگری برگزیده از سوی سازمان آموزش فنی ‌و‌ حرفه ای کل کشور
  • همکاری با بانو مینایی برای تدوین دائره المعارف آشپزی ایرانی و سایر ملل که حاصل بیش از 30 سال تجربه و گردآوری مطالب است. این گام بلند از اوایل دهه 1370 آغاز شده که در سال  1392خورشیدی منتشر و دردسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت.در این مجموعه پرمحتوا کوشیده شده با ملاحظه تمام نیازهای‌ افراد جامعه، راهنمای جامعی از دستورات آشپزی و شیرینی پزی و نکات مورد نیاز از سطح مبتدی تا حرفه ای گنجانیده شود.
  •  اخذ گواهینامه مدیر هتل از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کل کشور
  •  اخذ گواهینامه مدیریت‌هتل‌داری برای آشپز‌هتل، میز آرایی‌هتل ... از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کل کشور
  •  اخذ گواهینامه " شیرینی پزی" از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کل کشور
  •  اخذ گواهینامه "آشپزی" از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کل کشور
  •  اخذ مدرک حضور در کنفرانس های "کلید رهبری تجاری الهام بخش"